ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Ο Τραμπ στο Όρος Ράσμορ για τους εορτασμούς των 250 χρόνων ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί το Όρος Ράσμορ στις 3 Ιουλίου, όπου θα εκφωνήσει ομιλία για τα 250 χρόνια από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ. Μετά την ομιλία του, θα ακολουθήσει εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί την 3η Ιουλίου το Όρος Ράσμορ, το εμβληματικό μνημείο με τα λαξευμένα πρόσωπα τεσσάρων Αμερικανών πρώην προέδρων, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού Freedom 250, που έχει την ευθύνη για τους εορτασμούς των 250 ετών από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία «κάτω από ένα από τα διασημότερα σύμβολα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης της χώρας», όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του οργανισμού. Η εκδήλωση θα αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών ενόψει της εθνικής επετείου της 4ης Ιουλίου.

Μετά την ομιλία του, την παραμονή της εθνικής εορτής, θα ακολουθήσει εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών και μέσων ενημέρωσης στη Νότια Ντακότα.

Το Όρος Ράσμορ, που βρίσκεται στη βόρεια Ντακότα, φιλοξενεί τα γλυπτά των Τζορτζ Ουάσιγκτον, Τόμας Τζέφερσον, Άβρααμ Λίνκολν και Θίοντορ Ρούσβελτ, τέσσερις από τους σημαντικότερους ηγέτες στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πρόταση για προσθήκη του Τραμπ στο μνημείο

Πέρυσι, Ρεπουμπλικανή βουλευτής είχε καταθέσει νομοσχέδιο με πρόταση να προστεθεί το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ δίπλα σε εκείνα των τεσσάρων ιστορικών προέδρων. Ωστόσο, η πρόταση δεν προχώρησε στη νομοθετική διαδικασία.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του αξιοθέατου, κάτι τέτοιο θα ήταν τεχνικά αδύνατο λόγω της έλλειψης επαρκούς επιφάνειας στον γρανιτένιο βράχο.

Πρόσφατα, ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης ανήρτησε στον ιστότοπό του Truth Social μια εικόνα που δημιουργήθηκε με Τεχνητή Νοημοσύνη, στην οποία εμφανίζεται το πρόσωπό του λαξευμένο δίπλα σε εκείνα των Ουάσιγκτον, Τζέφερσον, Λίνκολν και Ρούζβελτ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Συνάντηση με Κιμ φέτος - 57 πυρηνικά όπλα στη Β. Κορέα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους, υποστηρίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει 57 ισχυρά πυρηνικά όπλα και τόνισε πως οι σχέσεις του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι καλές.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν ότι ο Τραμπ κέρδισε ανήθικα χρήματα

Πολλοί Αμερικανοί θεωρούν πως ο Τραμπ και η οικογένειά του ωφελήθηκαν αθέμιτα από τα κρυπτονομίσματα μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ενώ πιστεύουν ότι οι πολιτικές του επηρεάζονται από τα προσωπικά του οικονομικά συμφέροντα.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεούλ και Ουάσινγκτον μείωσαν τα γυμνάσια μετά την κριτική Τραμπ

Η διάρκεια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ-Νότιας Κορέας μειώθηκε κατά έξι ημέρες, μετά τις επικρίσεις του Τραμπ που τις χαρακτήρισε εχθρικές προς τη Βόρεια Κορέα. Το Πεντάγωνο διαβεβαιώνει ότι οι στόχοι παραμένουν σταθεροί.