ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
πύργος ηλεκτρικής ενέργειας

Νέο γενικό μπλακ άουτ έπληξε την Κούβα

Στην Κούβα σημειώθηκε σήμερα γενικό μπλακ άουτ, το τρίτο μέσα σε έξι μήνες και όγδοο από τα τέλη του 2024, σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρισμού, ενώ ερευνώνται τα αίτια της πλήρους διακοπής που επηρεάζει όλο το νησί.

Γενικό μπλακ άουτ σημειώθηκε σήμερα στην Κούβα, το τρίτο μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες και το όγδοο από τα τέλη του 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της κουβανικής επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Union nacional electrica (UNE) γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «προκλήθηκε μια πλήρης αποσύνδεση του ηλεκτρο-ενεργειακού συστήματος της χώρας». Η εταιρεία διευκρίνισε πως διερευνά τα «αίτια» της νέας αυτής διακοπής ρεύματος, η οποία έχει επηρεάσει ολόκληρη τη νήσο των 9,6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πύργος ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Νέο μπλακ άουτ μέσα σε λίγες μέρες

Νέο γενικό μπλακ άουτ έπληξε την Κούβα, αφήνοντας τη χώρα χωρίς ρεύμα το απόγευμα του Σαββάτου, λόγω πετρελαϊκού εμπάργκο από τις ΗΠΑ. Είναι η έβδομη διακοπή σε ενάμιση χρόνο, ενώ οι αρχές προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.
πύργος ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Καθολικό μπλακ άουτ στην Κούβα: 10 εκατ. κάτοικοι χωρίς ρεύμα

Γενικό μπλακ άουτ σημειώθηκε σήμερα στην Κούβα, αφήνοντας χωρίς ρεύμα σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Η UNE ανακοίνωσε πως εφαρμόζει πρωτόκολλα αποκατάστασης ενώ ερευνώνται τα αίτια της διακοπής.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Τα BIM αλλάζουν ριζικά τον σχεδιασμό και τη διαχείριση έργων

Ο Χρ. Δήμας τόνισε στο 7ο The BIM Conference ότι η υιοθέτηση του BIM βελτιώνει τα έργα υποδομών, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και οδηγεί σε σύγχρονες, ανθεκτικές κατασκευές, αποκτώντας σημαντικό ρόλο στα δημόσια έργα.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψία Τσίπρα στο Οροπέδιο Λασιθίου και ενημέρωση για τον ΒΟΑΚ

Αυτοψία στο Οροπέδιο Λασιθίου, που επλήγη από πρόσφατη κακοκαιρία, πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη, δίνοντας έμφαση στις καταστροφές, τις αποζημιώσεις και τις προοπτικές του νησιού.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 200 μετασεισμοί στον Παναμά μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής

Περισσότεροι από 200 μετασεισμοί σημειώθηκαν στον Παναμά μετά τον σεισμό 7,7 Ρίχτερ που προκάλεσε ζημιές στα σπίτια και τις υποδομές. Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί, αλλά υπάρχουν τραυματίες.
Διαρροή σωλήνα νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα όριά του ο Κηφισός, ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων

Ο Κηφισός δείχνει το μέλλον της Αθήνας αν δεν ληφθούν μέτρα, τονίζει ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης. Προτείνει πράσινο δακτύλιο και ενίσχυση ΜΜΜ, ώστε να γίνει η μετακίνηση με αυτοκίνητο λιγότερο αναγκαία.