Σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών καταδικάστηκε από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Τσβαϊμπρίκεν ο Έλληνας υπήκοος που κατηγορείτο για τον θάνατο ελεγκτή σε τρένο στη Ρηνανία - Παλατινάτο τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο 26χρονος, κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων, φέρεται να μην είχε εισιτήριο και να διαπληκτίστηκε με τον 36χρονο ελεγκτή Σερκάν Καλάρ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της δίκης, τον γρονθοκόπησε, προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία οδήγησε στον θάνατό του δύο ημέρες αργότερα.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την επίθεση, αρνήθηκε όμως ότι είχε πρόθεση δολοφονίας και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Η υπεράσπισή του γνωστοποίησε ότι θα ασκήσει έφεση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.