ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:26:00
σημαία της Κίνας

Ανάπτυξη 3,2% για την Κίνα το β' τρίμηνο

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για ανάπτυξη 2,5% και ανέκαμψε από την ιστορική «βουτιά» του 6,8% του πρώτου τριμήνου.

Ανάπτυξη 3,2% εμφάνισε η κινεζική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων και ανακάμπτοντας από την ιστορική «βουτιά» του πρώτου τριμήνου.

Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων, σε δημοσκόπηση του Reuters, τοποθετούσαν το ΑΕΠ στο +2,5%. Στο α' τρίμηνο το κινεζικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 6,8% σε ετήσια βάση, καθώς η οικονομία επλήγη σημαντικά από τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για την πρώτη πτώση του κινεζικού ΑΕΠ από τουλάχιστον το 1992, που ξεκίνησε η επίσημη καταγραφή των στοιχείων. 

Σε επίπεδο τριμήνου, το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 11,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, ενώ για το σύνολο του πρώτου εξαμήνου του 2020, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,6%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αποπομπή επικεφαλής οικονομολόγου VEB μετά από σχόλια για «πόλεμο φθοράς»

Η VEB απομάκρυνε τον επικεφαλής οικονομολόγο της, Αντρέι Κλεπάτς, μετά τα σχόλια ότι η Ρωσία υφίσταται οικονομικές απώλειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και μένει πίσω τεχνολογικά και οικονομικά από Δύση, Κίνα και εν μέρει την Ουκρανία.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ρεκόρ στις πωλήσεις νέας τεχνολογίας οχημάτων τον Ιούλιο

Τον Ιούλιο 2026, τα οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας ξεπέρασαν το 60% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων για πρώτη φορά, ενώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου έφτασαν πάνω από 50%, με σημαντική αύξηση σε παραγωγή και πωλήσεις.
Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικό C919: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη διεθνής πτήση στις 12/8

Η Κίνα πραγματοποίησε την πρώτη διεθνή πτήση του εγχώριου τζετ C919, με δρομολόγιο Πεκίνο-Ουλάν Μπατόρ μέσω της Air China. Το C919, που σχεδιάστηκε με δικούς του κινητήρες και διεθνείς προδιαγραφές, αποτελεί σταθμό για την κινεζική αεροπορία.
Ψηφιακές Τραπεζικές Υπηρεσίες
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στήριξη μικρών επιχειρήσεων και προώθηση τεχνολογικής καινοτομίας

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας θα ενισχύσει τη στήριξη σε τομείς όπως η εσωτερική ζήτηση, η καινοτομία και οι μικρές επιχειρήσεις, εφαρμόζοντας κατάλληλη νομισματική πολιτική και βελτιώνοντας τα οικονομικά εργαλεία της.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δασμοί έως 100% σε εισαγόμενα drones στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τελωνειακούς δασμούς έως 100% σε κινεζικά μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα και ανταλλακτικά, επικαλούμενος προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.