ΓΔ: 2494 1.54% Τζίρος: 95.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:36:36
Σημαία Αργεντινής

Σάλος με προσβλητική ανάρτηση της Ροσαλίας για την ήττα της Αργεντινής

Η Ροσαλία προκάλεσε αντιδράσεις στην Αργεντινή μετά από ανάρτησή της για την ήττα της εθνικής ομάδας, λίγες μέρες πριν τις συναυλίες της στο Μπουένος Άιρες. Το βίντεο με το τραγούδι της θεωρήθηκε προσβλητικό για τους Αργεντινούς.

Η Ροσαλία, η διάσημη Ισπανίδα σταρ της ποπ, βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιδράσεις στην Αργεντινή, μετά από ανάρτησή της σχετικά με την ήττα της εθνικής ομάδας της χώρας στον τελικό του Μουντιάλ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη οργή, λίγες μόλις ημέρες πριν από τις προγραμματισμένες συναυλίες της στο Μπουένος Άιρες.

Συγκεκριμένα, η Ροσαλία κοινοποίησε βίντεο της Αμερικανολιβανέζας ηθοποιού Μία Χαλίφα στο TikTok, όπου η Χαλίφα γιόρταζε τη νίκη της Ισπανίας με το μήνυμα «Πώς ακούγεται η ζωή τώρα που οι ‘πέρλες’ ηττήθηκαν», συνοδευόμενο από το τραγούδι της Ροσαλίας «La Perla». Η ανάρτηση αυτή θεωρήθηκε προσβλητική για την Αργεντινή.

Στην ισπανική αργκό, η λέξη «perla» αναφέρεται σε ταραχοποιούς, προβληματικούς ή δύσκολους ανθρώπους, γεγονός που ενίσχυσε τις αντιδράσεις.

Μετά τη διαγραφή της ανάρτησης, η Ροσαλία ζήτησε συγγνώμη μέσω Instagram, διευκρινίζοντας ότι κοινοποίησε το βίντεο χωρίς να γνωρίζει πραγματικά «τι έλεγε». Η ίδια δήλωσε: «Μόνο αγάπη έχω για την Αργεντινή».

Παρά τη συγγνώμη της, λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα πριν από την πρώτη από τις τέσσερις sold-out συναυλίες της «Lux Tour» στο Μπουένος Άιρες, αρκετοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων ζητούν μποϊκοτάζ της Ροσαλία. Σχόλια όπως «Τι θα γινόταν αν ζητούσαμε επιστροφή χρημάτων για τα εισιτήρια;» και «επιστροφή εισιτηρίων» έχουν κατακλύσει τις αναρτήσεις της καλλιτέχνιδας.

Πηγές από τη διοργάνωση της συναυλίας στο Μπουένος Άιρες ανέφεραν στο AFP ότι ο αριθμός των αιτημάτων επιστροφής χρημάτων παραμένει ασήμαντος σε σχέση με τα 50.000 εισιτήρια που έχουν διατεθεί.

Ωστόσο, μια συμφωνική συναυλία προς τιμήν της Ροσαλίας, που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη σε μουσείο της επαρχίας Κόρδοβα, ακυρώθηκε. Οι διοργανωτές τόνισαν σε ανακοίνωσή τους ότι δέχθηκαν «πολυάριθμα μηνύματα μίσους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Απαγόρευση επίσκεψης στον Μπολσονάρου για τον πρόεδρο Αργεντινής

Το Ανώτατο Δικαστήριο Βραζιλίας απαγόρευσε στον Αργεντινό πρόεδρο Μιλέι να επισκεφθεί τον τέως πρόεδρο Μπολσονάρου, που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω παραβίασης των όρων επικοινωνίας του με το κοινό από τον Μπολσονάρου.
Ασύρματο ηχΑεσίύορ μγαρταοφ εηίχοευίο σε τραπέζι
ΔΙΕΘΝΗ

Οι BTS ανακηρύχθηκαν επίτιμοι καλεσμένοι της πόλης Λα Πλάτα στην Αργεντινή

Το δημοτικό συμβούλιο της Λα Πλάτα στην Αργεντινή ανακήρυξε τους BTS «επίτιμους καλεσμένους» εν όψει της συναυλίας τους τον Οκτώβριο, τιμώντας τους ως εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού και των τεχνών.
Λιονέλ Μέσι αγώνας ποδοσφαίρου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μουντιάλ 2026: Ο 39 ετών Μέσι σκοράρει σε κάθε φάση και σπάει ρεκόρ

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ με 20 γκολ σε 30 αγώνες και ο γηραιότερος με χατ-τρικ, μετά το γκολ του κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήρι, αγωνιζόμενος σε πέντε διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα.
Times Square Νέα Υόρκη
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας πλήττει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ πριν την 4η Ιουλίου

Η ανατολική ακτή των ΗΠΑ πλήττεται από έντονο καύσωνα, με θερμοκρασίες έως 45°C σε πόλεις όπως Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, επηρεάζοντας Μουντιάλ και εορτασμούς για την Ημέρα Ανεξαρτησίας. Αρχές προειδοποιούν για ακραία φαινόμενα.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει την ανατολική πλευρά των ΗΠΑ

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει εκατομμύρια Αμερικανούς, κυρίως σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, με αποπνικτική ζέστη και αυξημένη υγρασία που ίσως επηρεάσει το Μουντιάλ και τους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ.
Η σημαία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει το κέντρο των ΗΠΑ και κινείται ανατολικά

Ισχυρό κύμα καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ, με θερμοκρασίες-ρεκόρ να απειλούν να επηρεάσουν το Μουντιάλ και τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Σικάγο και άλλες πόλεις λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πολιτών.