ΓΔ: 2669.72 -2.51% Τζίρος: 508.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Στελέχη ΗΠΑ αξιοποιούν εικόνες μεταναστών στη Θέουτα για στήριξη Τραμπ

Δύο στελέχη του Λευκού Οίκου επικαλέστηκαν τις εικόνες μεταναστών στη Θέουτα για να υπερασπιστούν την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική Τραμπ και να προειδοποιήσουν κατά της επιστροφής των Δημοκρατικών στην εξουσία.

Οι εικόνες εκατοντάδων μεταναστών που επιχειρούσαν να περάσουν από το Μαρόκο στον ισπανικό θύλακο Θέουτα αξιοποιήθηκαν χθες από δύο κορυφαία στελέχη του Λευκού Οίκου, τα οποία υπερασπίστηκαν με έμφαση την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για την καταστολή της παράτυπης μετανάστευσης. Παράλληλα, προειδοποίησαν για τις συνέπειες ενδεχόμενης επιστροφής των δημοκρατικών στην εξουσία.

Ο Στίβεν Μίλερ, στενός συνεργάτης του προέδρου, δήλωσε μέσω X ότι «οι δημοκρατικοί το έκαναν αυτό στην Αμερική κάθε μέρα για 4 χρόνια υπό τον (σ.σ. πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο) Μπάιντεν και θα το ξανακάνουν αμέσως, αλλά σε κλίμακα τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη, αν τους δοθεί οποιαδήποτε μορφή εξουσίας σε εθνικό επίπεδο».

Συνεχίζοντας, ο Μίλερ πρόσθεσε πως «οι δημοκρατικοί θα βλέπουν το σπίτι σας να καταπατάται και να ληστεύεται από εισβολείς και θα χαίρονται», ενώ παρέθεσε βίντεο με πλήθος μεταναστών να κινείται προς τους φράκτες στη Θέουτα.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν κολυμπώντας στη Θέουτα, ενώ αρκετές χιλιάδες μετανάστες κατάφεραν να μπουν στον ισπανικό θύλακο από το Μαρόκο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα αφίξεων μεταναστών από τη βόρεια Αφρική από το 2021. Η ιταλική κυβέρνηση τόνισε ότι θα επιδιώξει να αποκλειστεί η Ισπανία από τον χώρο Σέγκεν.

Ο Στίβεν Τσανγκ, διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, σχολίασε σχετικά: «Να τι γινόταν επί Μπάιντεν. Δόξα τω Θεώ που εξελέγη που εξελέγη ο πρόεδρος Τραμπ και δεν μπορεί να γίνε τίποτα τέτοιο επί των ημερών του».

Οι ρεπουμπλικάνοι του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζουν την εκστρατεία τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του μέσου της προεδρικής θητείας, μιας ψηφοφορίας που παραδοσιακά αποτελεί πρόκληση για το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία στις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ και εθνικιστές της ΕΕ επιτίθενται κατά του Σάντσεθ για την Θεούτα

Ο Τραμπ και ευρωπαίοι ακροδεξιοί επικαλέστηκαν τις εικόνες μεταναστών στη Θέουτα για να στηρίξουν τις σκληρές μεταναστευτικές θέσεις τους, ασκώντας παράλληλα κριτική στην αριστερά. Παρέμβαση και από Μελόνι που ζήτησε αναστολή της Σένγκεν.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σκληρή απάντηση στις ΗΠΑ αν το Ιράν εμπλακεί σε επεισόδιο πτήσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σκληρά αν αποδειχθεί εμπλοκή του Ιράν στο περιστατικό της flydubai, όπου συγκυβερνήτης προσπάθησε να ρίξει το αεροσκάφος από Ντουμπάι προς Τελ Αβίβ.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υπέρ συνόδου Ρωσίας-Κίνας-ΗΠΑ, κατά παύσης πληγμάτων στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως είναι έτοιμος για τριμερή συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ, αρκεί να οριστεί πρώτα η ατζέντα. Το Κρεμλίνο τη βλέπει πιθανή στο Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, ενώ αρνείται διακοπή επιθέσεων στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδοκιμάζει την αποχώρηση στρατευμάτων από το Ιράκ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, κάνοντας λόγο για νίκη των ΗΠΑ και εκφράζοντας αισιοδοξία για τον Ιρακινό πρωθυπουργό Αλί αλ Ζαΐντι.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ανακοίνωση για κορεατική επένδυση 54 δισ. δολ. σε αγωγό στην Αλάσκα

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει επενδυτικό σχέδιο 54 δισ. δολαρίων για αγωγό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλάσκα, σε συνεργασία με Νότια Κορέα, προκαλώντας αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Ντόναλντ Τραμπ εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Περιοδεία 32 ημερών στις ΗΠΑ πριν τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε περιοδεία σε όλες τις ΗΠΑ για 32 ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές, θέλοντας να στηρίξει τους Ρεπουμπλικάνους εν μέσω δημοσκοπήσεων που ευνοούν τους Δημοκρατικούς λόγω ανησυχιών για ενέργεια και Ιράν.