ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα

Ομάν: Βλήμα έπληξε δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά του σουλτανάτου

Δεξαμενόπλοιο δέχθηκε άγνωστο βλήμα 11 ναυτικά μίλια ΒΑ της Λίμα Ομάν, προκαλώντας ζημιές και ακινησία, σύμφωνα με την UKMTO. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ένα δεξαμενόπλοιο επλήγη από άγνωστο βλήμα σε απόσταση περίπου 11 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Λίμα, στην περιοχή του Ομάν, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο μηχανοστάσιο και αφήνοντας το πλοίο ακυβέρνητο. Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης της βρετανικής υπηρεσίας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (UKMTO).

Σύμφωνα με την UKMTO, «δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή για επιπτώσεις στο περιβάλλον» ως αποτέλεσμα του συμβάντος.

Η περιοχή της Λίμα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, βρίσκεται στη Χερσόνησο Μουσαντάμ του Ομάν, κοντά στην είσοδο του Στενού του Ορμούζ, ένα κομβικό σημείο για τη διεθνή ναυσιπλοΐα και τις ενεργειακές μεταφορές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι άκυρο και παράνομο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε άκυρο και παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο στο IISS Manama Dialogue, τονίζοντας πως αγνοεί τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Ομάν: Διάσωση πληρώματος και ανακοπή τριών δεξαμενόπλοιων στο στενό Ορμούζ

Το Ομάν διέσωσε 25 μέλη πληρώματος του πλοίου RITI με σημαία Παναμά, ύστερα από επίθεση που προκάλεσε φωτιά ανοιχτά των ακτών του. Οι ναυτικοί έλαβαν ιατρική φροντίδα. Η προέλευση της επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί.
Λιμάνι Πειραιά COSCO
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας-Συρίας στη ναυτιλία και logistics με επίκεντρο Πειραιά

Η προοπτική άμεσων θαλάσσιων εμπορευματικών συνδέσεων Ελλάδας-Συρίας, με επίκεντρο τον Πειραιά ως κόμβο, και οι δυνατότητες συνεργασίας σε ναυτιλία, logistics και υποδομές, συζητήθηκαν σε συνάντηση του ΕΒΕΠ με Σύρο αξιωματούχο.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια σήμερα - 24ωρη απεργία ναυτεργατών

Δεμένα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Ελευσίνα και Ρίο-Αντίρριο λόγω 24ωρης απεργίας ναυτεργατών για εργασιακά δικαιώματα και ενίσχυση της ασφάλειας. Η απεργία λήγει τα μεσάνυχτα.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τίτλοι ειδήσεων σε ραδιόφωνο και τηλεόραση

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προεδρεύει σε ανοιχτή συζήτηση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για νέες τεχνολογίες και ασφάλεια στη θάλασσα. Προτεραιότητα της κυβέρνησης η προστασία του πολίτη και στήριξη της ακτοπλοΐας.