ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πτώση 33% στα έσοδα της Coca-Cola το β' τρίμηνο

Τα έσοδα της εταιρείας έφθασαν στα 1,78 δισ. δολάρια, κατορθώνοντας να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 28%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κύκλου εργασιών σε τριμηνιαία βάση για διάστημα τουλάχιστον 25 ετών ανακοίνωσε η Coca-Cola, για το β' τρίμηνο του έτους χρήσης 2020 - 2021, πορεία που οφείλεται και στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. 

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 1,78 δισ. δολαρίων ή 41 σεντς ανά μετοχή απο 2,61 δισ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Εξαιρουμένων εκτάκτων δαπανών τα έσοδα ήταν 42 σεντς ανά μετοχή, δηλαδή υψηλότερα από τα 40 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές. Αυτό το γεγονός ήταν αρκετό ώστε η μετοχή του ομίλου να ενισχύεται κατά 1% στις προ-συνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν 28% στα 7,2 δισ. δολάρια, με τα οργανικά έσοδα να σημειώνουν πτώση 26%. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι επόμενες κινήσεις της Κομισιόν κατά της AstraZeneca για τα εμβόλια

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε πως έχει γίνει προσφυγή κατά της αγγλοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας με σκοπό να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που προβλέπει το συμβόλαιο της με την ΕΕ.
tourkia-ellada-ipa-nato
ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντικός σύμμαχος για ΝΑΤΟ η Ελλάδα έναντι της αναξιόπιστης Τουρκίας

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μιρτσέα Γκεοάνα σημείωσε πως στηρίζει τον διάλογο μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας, ενώ ο Αμερικανός γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεντ χαρακτήρισε την Τουρκία «αναξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ».
covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανότερο να μολυνθούν από κορονοϊό όσοι δουλεύουν νυχτερινές ώρες

Εκτός από την πιθανή εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος όσων εργάζονται τα βράδια, ο αυξημένος κίνδυνος για κορονοϊό πιθανώς οφείλεται στο ότι υπάρχει μειωμένος χρόνος για να καθαρισθούν οι χώροι εργασίας ανάμεσα στις βάρδιες.