ΓΔ: 2611.84 -0.69% Τζίρος: 93.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:05:35
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα

Ιταλία: Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Κατάνης, μειώθηκε ο συναγερμός για Αίτνα

Κανονικά λειτουργεί πλέον το αεροδρόμιο της Κατάνης, μετά τη μείωση της ηφαιστειακής επιτήρησης της Αίτνας. Η έκρηξη είχε οδηγήσει σε ακύρωση 800 πτήσεων και ζημιά άνω των 50 εκατ. ευρώ στον τουρισμό της περιοχής.

Η εταιρεία Sac, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Κατάνης, ανακοίνωσε ότι από σήμερα οι απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών πραγματοποιούνται κανονικά στον αερολιμένα. Η απόφαση ελήφθη σε σχετική σύσκεψη, όπου αποφασίσθηκε η άρση όλων των απαγορεύσεων και περιορισμών.

Η επιστροφή στην κανονική λειτουργία οφείλεται στη βελτίωση της κατάστασης επιφυλακής, η οποία σχετίζεται με την εκρηκτική δραστηριότητα του ηφαιστείου της Αίτνας. Πλέον, το επίπεδο συναγερμού έχει υποχωρήσει από το «κόκκινο» στο «πορτοκαλί».

Η πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου της Σικελίας ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες. Ως αποτέλεσμα, ακυρώθηκαν τουλάχιστον 800 πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Φονταναρόσα της Κατάνης.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η οικονομική ζημία για τον τοπικό τουρισμό ξεπερνά τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όρος Αίτνα τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρίστας από τις ΗΠΑ σκοτώθηκε από κεραυνό στο ηφαίστειο Αίτνα

Αμερικανός τουρίστας από το Τέξας, περίπου 30 ετών, σκοτώθηκε από κεραυνό ανεβαίνοντας σε απαγορευμένη περιοχή στην Αίτνα, Σικελία. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγραφή ζημιών στη Σίβηρη, σύσκεψη με Κατσαφάδο στην Κασσάνδρα

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής. Την Τετάρτη θα επισκεφθεί την περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο. Κάηκαν 2-3 σπίτια, ζημιές σε άλλα 6-7 και περίπου 2.500 στρέμματα έγιναν στάχτη.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαλαμίνα τη Δευτέρα ο Κ. Κατσαφάδος – Τετάρτη στη Χαλκιδική για αυτοψίες

Αύριο το μεσημέρι ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κώστας Κατσαφάδος θα βρεθεί στη Σαλαμίνα, για σύσκεψη με τη δημοτική αρχή και φορείς, με στόχο την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από τις σημερινές πυρκαγιές.
Κενή κορνίζα μουσείου
ΔΙΕΘΝΗ

Σικελία: Κλοπή τεσσάρων έργων του Αντονέλο ντα Μεσίνα από μουσείο

Τέσσερα ανεκτίμητα έργα του Αναγεννησιακού ζωγράφου Αντονέλο ντα Μεσίνα κλάπηκαν από μουσείο στη Μεσίνα. Μεταξύ αυτών, τρία τμήματα του Πολύπτυχου του Αγίου Γρηγορίου. Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στις αρχές.
Βασιλική της Βενετίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενετία: Εμφανίστηκε δελφίνι στα κανάλια της πόλης

Δελφίνι εθεάθη να κολυμπά κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, τραβώντας τα βλέμματα πολιτών και δημάρχου που ανάρτησε σχετικό βίντεο, ενώ εμφανίστηκε και στο Μεγάλο Κανάλι της πόλης.
Κενή κορνίζα μουσείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ανάκτηση κλεμμένων έργων Ρενουάρ, Σεζάν και Ματίς από μουσείο

Η ιταλική αστυνομία ανέκτησε τρεις πίνακες Σεζάν, Ρενουάρ και Ματίς, που είχαν κλαπεί από μουσείο κοντά στην Πάρμα τον Μάρτιο. Η αξία τους ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σύντομα.