Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι επισκέφθηκε τον νοτιοανατολικό τομέα του μετώπου της Ουκρανίας, συνοδευόμενος από τον αρχιστράτηγο των ενόπλων δυνάμεων Μιχαήλο Ντραπάτι.
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, «Σήμερα, μαζί με τον αρχιστράτηγο των ενόπλων δυνάμεων Μιχαήλο Ντραπάτι, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή στον τομέα Ολεξάντριβσκι». Προσέθεσε επίσης: «Και συζητήσαμε με τους διοικητές πώς θα ενισχύσουμε την άμυνά μας».
Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν καταγράψει επιτυχίες στον συγκεκριμένο τομέα, στο πλαίσιο μιας ευρείας επιχείρησης που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος.
Η επιχείρηση αυτή οδήγησε στην απελευθέρωση αρκετών δεκάδων οικισμών που βρίσκονταν υπό ρωσικό έλεγχο.