ΓΔ: 1198.55 -0.89% Τζίρος: 29.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:48:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η ΕΕ καλεί την Κούβα να στηρίξει τις ευρωπαϊκές επενδύσεις

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε την Κούβα να διευκολύνει τις ευρωπαϊκές επενδύσεις στη χώρα, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε την Κούβα να διευκολύνει τις ευρωπαϊκές επενδύσεις στη χώρα, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι Βρυξέλλες είναι δεσμευμένες να βοηθήσουν την Αβάνα να αναπτύξει την οικονομία της.

«Είναι κρίσιμης σημασίας να ανοίξει η οικονομία και να ξεπεραστεί αυτό που ο πρόεδρος (Μιγκέλ) Ντίας- Κανέλ έχει αποκαλέσει “εσωτερικά εμπόδια”», δήλωσε η Μογκερίνι κατά την έναρξη του δεύτερου κοινού συμβουλίου ΕΕ- Κούβας στην Αβάνα.

«Θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να επωφεληθούμε ακόμη περισσότερο από τις δυνατότητες της οικονομικής μας συνεργασίας, περιλαμβανομένου του εμπορίου και των επενδύσεων», πρόσθεσε.

«Η ΕΕ αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο και επενδυτή της Κούβας και έχουμε τριπλασιάσει τη συνεργασία μας τα δύο τελευταία χρόνια», επεσήμανε αργότερα η Μογκερίνι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κουβανό υπουργό Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες.

Τον Δεκέμβριο του 2016 υπεγράφη μεταξύ ΕΕ και Κούβας η Συμφωνία Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας και τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2017. Η πρώτη κοινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2018 στις Βρυξέλλες.

«Αυτό το δεύτερο κοινό συμβούλιο αποτελεί παράδειγμα της προόδου των σχέσεών μας με την ΕΕ», σημείωσε από την πλευρά του ο Ροντρίγκες.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν διάλογο για την ενέργεια, τη γεωργία, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στο πλευρό της Κούβας στέκεται πλέον η ΕΕ

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι συμμετέχει στην Αβάνα στην κοινή συνεδρίαση Κούβας- ΕΕ, η οποία αναμένεται να γιορτάσει μια σχέση που βρίσκεται πλέον «στο καλύτερο σημείο της», παρά τη διπλωματική πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ.
ΔΙΕΘΝΗ

Διαπραγματεύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή για τα χαρτοφυλάκια της Κομισιόν

Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσιάζει σήμερα Τρίτη 10/09, τα χαρτοφυλάκια των 26 μελών της ομάδας της με διαπραγματεύσεις να συμβαίνουν μέχρι την τελευταία στιγμή.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μέρκελ θέλει ακόμα περισσότερες κινεζικές επενδύσεις στη Γερμανία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα της θέλει περισσότερες κινεζικές επενδύσεις και διαβεβαίωσε ότι καλωσορίζει όλες τις κινεζικές επιχειρήσεις που προχωρούν σε τέτοιες τοποθετήσεις.