Φώτο: Shutterstock

Τις μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία της ανακοίνωσε η Renault

Οι ζημιές του πρώτου εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 7,29 δισ. ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 970 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν στα 18,43 δισ. ευρώ.

Τις μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία της κατέγραψε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault το πρώτο εξάμηνο του έτους, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, που αντιμετώπιζε προβλήματα ήδη πριν την κρίση της covid-19 και η οποία στα τέλη Μαΐου είχε ανακοινώσει την κατάργηση 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, επεσήμανε ότι αποφεύγει να κάνει προβλέψεις για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η υγειονομική κρίση.

Οι ζημιές του πρώτου εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 7,29 δισ. ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 970 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 18,43 δισ. ευρώ από τα 28,05 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η συνεισφορά της Nissan Motor Co. ανήλθε στα 4,82 δισ., αρκετά χαμηλότερα από τα 21 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. 

«Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι άνευ προηγουμένου, δεν είναι οριστική», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Λούκα Ντε Μέο. «Έχω εμπιστοσύνη στην ικανότητα του ομίλου να ανακάμψει». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κάρλος Γκοσν: Κατήγγειλε «συνωμοσία» Nissan και Ιαπωνίας για τη σύλληψή του

Ο Κάρλος Γκοσν υποστήριξε ότι υπήρξε θύμα «συνωμοσίας» την οποία εξύφανε η Nissan, με τη συνέργεια των ιαπωνικών αρχών, διότι ετοιμαζόταν να οργανώσει τη συγχώνευση μεταξύ Renault και Nissan.
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν θα είναι εύκολη η έκδοση του Κάρλος Γκοσν στην Ιαπωνία

Μέχρι νεωτέρας ο Κάρλος Γκοσν μπορεί να νιώθει ασφαλής στον Λίβανο καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανέφερε πως εισήλθε νόμιμα στην χώρα, ενώ δεν μπορεί να τον δικάσει για οικονομικά εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται σε άλλη χώρα.