Φώτο: ΑΠΕ

Γερμανία: Μείωση-ρεκόρ του ΑΕΠ κατά 10,1% το δεύτερο τρίμηνο

Oι δαπάνες των νοικοκυριών, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων και οι εξαγωγές κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η μεγαλύτερη μείωση από το 1970.

Συρρίκνωση - ρεκόρ κατέγραψε η γερμανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων και οι εξαγωγές κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν συρρικνώθηκε κατά 10,1% το δεύτερο τρίμηνο, στη μεγαλύτερη μείωση από τότε που ξεκίνησαν οι τριμηνιαίοι υπολογισμοί του ΑΕΠ για τη Γερμανία το 1970. 

Σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας μειώθηκε κατά 11,7% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. 

Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 9% σε τριμηνιαία βάση και κατά 11,3% σε ετήσια βάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» Γερμανίας στην πρόταση Τραμπ για επιστροφή της Ρωσίας στη G7

Ο Χάικο Μάας δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία πιθανότητα να επιτραπεί στη Ρωσία να επιστρέψει, τουλάχιστον όσο δεν έχουν επιλυθεί η διένεξη για την Κριμαία και η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.