ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Aramco

Η Saudi Aramco καλεί και πάλι για αντίδραση απέναντι στις επίθεσεις

Οι επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδ. Αραβίας μπορούν να επαναληφθούν αν δεν υπάρξει συντονισμένη διεθνής αντίδραση.

Επιθέσεις, όπως αυτή στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, που τον περασμένο μήνα οδήγησαν τις τιμές του αργού σε άνοδο έως 20%, μπορεί να συνεχιστούν, εάν δεν υπάρξει συντονισμένη διεθνής απάντηση, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco Αμίν Νάσερ.

«Η απουσία διεθνούς αποφασιστικότητας για την ανάληψη συγκεκριμένης δράσης ίσως ενθαρρύνει τους επιτιθεμένους και θέσει πραγματικά την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια σε μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε ο Νάσερ στο συνέδριο Oil & Money στο Λονδίνο, σε μια σπάνια περίπτωση όπου κάνει πολιτικά σχόλια.

Πρόσθεσε ότι η Aramco βρίσκεται σε τροχιά να ανακτήσει τη μέγιστη πετρελαιοπαραγωγική της δυναμικότητα των 12 εκατ. βαρελιών την ημέρα έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ δήλωσε ότι το Ριάντ θα εξετάσει όλες τις επιλογές που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής, για να απαντήσει στις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco, αφού ολοκληρωθεί η έρευνα για το ποιος ευθύνεται. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Σαουδ. Αραβία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά την επίθεση στην Aramco

Ο υφ. Εξωτερικών της Σαουδ. Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ δήλωσε ότι η χώρα θα εξετάσει όλες τις επιλογές που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής για να απαντήσει στις επιθέσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Επιπλέον αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή του Κόλπου, μετά τις επιθέσεις στην Aramco

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ ανακοίνωσε την αποστολή επιπλέον αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Κόλπου, έπειτα από αίτημα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για την ενίσχυση της αεράμυνας του σουνιτικού Βασιλείου.
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Προειδοποιεί για «αδιανόητη αύξηση» της τιμής πετρελαίου

Ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της σύγκρουσης της Σαουδικής Αραβίας και με το Ιράν που ενδέχεται να ανεβάσει σε «αδιανόητα υψηλά επίπεδα» τις τιμές πετρελαίου.