Φώτο: Shutterstock

Ετήσια μείωση εσόδων 2% για την Alphabet στο β' τρίμηνο του 2020

H μητρική εταιρία της Google παρουσίασε μείωση των εσόδων της για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια, ωστόσο η πτώση ήταν μικρότερη από εκείνη που έβλεπαν οι αναλυτές.

Η Alphabet Inc, μητρική εταιρία της Google κατέγραψε μείωση των πωλήσεών της, για πρώτη φορά στα 16 χρόνια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, αλλά η πτώση του 2%, ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων, καθώς η πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των διαφημιστών στη διάρκεια εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Η τιμή των μετοχών της Alphabet παρέμεινε περίπου σταθερή στα 1.538,37 δολάρια, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και αυξημένη από το υψηλό τιμής των μετοχών της, στα 1.525 δολάρια, πριν από την εκδήλωση της πανδημίας.

Με τα σχεδόν περισσότερα εργαλεία πρόσβασης χωρίς οικονομικό κόστος, τις υπηρεσίες παρακολούθησης βίντεο, αλλά και τηλεδιασκέψεων, η Google έγινε ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας των καταναλωτών στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι εντολές απαγόρευσης της κυκλοφορίας οδήγησαν τους ανθρώπους να στραφούν στο διαδίκτυο, τόσο για την εργασία τους όσο και για τη διασκέδασή τους.

Τα συνολικά έσοδα της Alphabet στο δεύτερο τρίμηνο καταγράφηκαν στα 38,3 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 2% σε σύγκριση με το οικονομικό αποτέλεσμα του αντίστοιχου τριμήνου του 2019. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο μία μείωση 4% στα 37,367 δισεκατομμύρια δολάρια (Refinitiv).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης η Alphabet της Google

Οι έρευνες αναφέρονται σε μονοπωλιακή συμπεριφορά, η οποία μπορεί να είναι επιβλαβής για τους καταναλωτές, μέσω του ελέγχου που ασκεί η Google στις διαφημίσεις, αλλά και σε σχετικές κινήσεις σελίδων από την λειτουργία της μηχανής έρευνας.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Google δίνει 800 εκατ. δολάρια για την μάχη κατά του κορονοϊού

Ο τεχνολογικός κολοσσός στηρίζει τους οργανισμούς Υγείας, τις κυβερνήσεις και εργαζομένους στον τομέα Υγείας παγκοσμίως και θα υπάρξει μια δεξαμενή 20 εκατ. δολαρίων για την προσπάθεια να βρεθούν πιθανές θεραπείες για τον κορονοϊό.
ΔΙΕΘΝΗ

Διαδικτυακοί «γίγαντες» ενώνουν δυνάμεις ενάντια στην παραπληροφόρηση

Σε κοινή ανακοίνωση, Facebook, Google, Twitter, Microsoft, Reddit, το YouTube και LinkedIn διαβεβαιώνουν πως «θα εργασθούν από κοινού και σε στενή συνεργασία για την απάντηση που θα πρέπει να δώσουμε στον COVID-19».
ΔΙΕΘΝΗ

Οι κολοσσοί της τεχνολογίας κρατούν τους εργαζομένους στο σπίτι λόγω κοροναϊού

Οι εταιρείες Amazon, Microsoft, Google και Facebook συνιστούν στους εργαζόμενούς τους στην πολιτεία Ουάσινγκτον να εργάζονται από το σπίτι καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό στις ΗΠΑ έχει φτάσει τους 12.