Φωτο: Shutterstock

Τρία πρόσωπα κατηγορούνται για το χακάρισμα στο Twitter

Έως και 130 λογαριασμοί είχαν χακαριστεί στα μέσα Ιουλίου. Μεταξύ αυτών Τζο Μπάιντεν, Μπαράκ Ομπάμα, Ίλον Μασκ, Κάνιε Γουέστ, Κιμ Καρντάσιαν, Γουόρεν Μπάφετ, Τζεφ Μπέζος, Μάικ Μπλούμπεργκ.

Κατηγορίες σε βάρος τριών ατόμων εκ των οποίων ένα κατοικεί στη Βρετανία, απαγγέλθηκαν στις ΗΠΑ για τη μεγάλη πειρατεία στα μέσα Ιουλίου σε λογαριασμούς διασημοτήτων στο Twitter.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, «ο Μέισον Σέπαρντ, γνωστός και ως 'Chaewon', 19 ετών, που κατοικεί στη Βρετανία, κατηγορείται για συνωμοσία για να διαπράξει ηλεκτρονική απάτη, συνωμοσία για να διαπράξει ξέπλυμα χρήματος και διεθνή πρόσβαση σε ένα προστατευμένο υπολογιστή». Ο Νίμα Φατζέλι, γνωστός και ως «Rolex», 22 ετών από το Ορλάντο, στη Φλόριντα, είναι ύποπτος ότι βοήθησε και ενθάρρυνε τη διεθνή πρόσβαση σε προστατευμένο υπολογιστή.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ανήλικος, θεωρείται ο εγκέφαλος της επιχείρησης. Η ταυτότητά του είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα προτού η αμερικανική δικαιοσύνη αποφασίσει να μην ανακοινώσει το όνομά του, καθώς το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην κομητεία Χίλσμπορο στην Τάμπα είχε ανακοινώσει ότι είχε συλλάβει τον 17χρονο Γκράχαμ Κλαρκ.

«Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη στους κόλπους της κοινότητας των εγκληματιών χάκερ, σύμφωνα με την οποία επιθέσεις όπως η πειρατεία στο Twitter μπορούν να διαπράττονται ανώνυμα και χωρίς συνέπεια», δήλωσε ο Αμερικανός εισαγγελέας Ντέιβιντ Άντερσον. «Θέλω να πω στους εν δυνάμει παραβάτες, παραβιάστε τον νόμο και εμείς θα σας βρούμε», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτό το μήνα, το Twitter ανακοίνωσε πως έως και 130 λογαριασμοί επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε, καθώς χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στα εσωτερικά της συστήματα και υπέκλεψαν την «ταυτότητα» ορισμένων από τους πιο ενεργούς χρήστες της. Μεταξύ αυτών ο Τζο Μπάιντεν, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Ίλον Μασκ, ο Κάνιε Γουέστ, η Κιμ Καρντάσιαν, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Τζεφ Μπέζος, ο Μάικ Μπλούμπεργκ, αλλά και οι εταιρείες Uber και Apple.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Twitter: Οι χάκερ που επιτέθηκαν στην πλατφόρμα «χειραγώγησαν εργαζόμενους»

Οι χάκερ μπήκαν στον λογαριασμό του Δημοκρατικού υποψηφίου προέδρου Τζο Μπάιντεν, του Μπαράκ Ομπάμα, του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, του ιδιοκτήτη της Tesla Ίλον Μασκ και του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Twitter προειδοποιεί ότι θα κλείσει το λογαριασμό του Τραμπ

Ο διευθυντής της στρατηγικής δημόσιας πολιτικής του Twitter, Νικ Πικλς, σε μια ακρόασή του στο βρετανικό κοινοβούλιο, είπε σήμερα ότι τα «twitt» του Τραμπ εξετάζονται με τον ίδιο τρόπο όπως και τα υπόλοιπα.