ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: ΑΠΕ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Φλόριντα και η Β. Καρολίνα για τον κυκλώνα Αϊζάιας

Ο κυκλώνας Αϊζάιας κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ωθώντας τις αρχές και κλείσουν κέντρα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ για την covid-19.

Η Φλόριντα και η Βόρεια Καρολίνα κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή καθώς ο κυκλώνας Αϊζάιας κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ωθώντας τις αρχές και κλείσουν κέντρα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ για την covid-19 και τους πολίτες να κάνουν αποθέματα σε είδη πρώτης ανάγκης.

Ο κυκλώνας που συνοδεύεται από ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα, αφού έπληξε τις Μπαχάμες, «οργανώνεται καλύτερα» και ενδέχεται να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις στη νότια και κεντρική Φλόριντα το βράδυ της Παρασκευής, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC). Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Αϊζάιας αναμένεται να πλήξει το ανατολικό τμήμα της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας προκαλώντας πιθανόν πλημμύρες.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ντε Σάντις κήρυξε πολλές κομητείες της πολιτείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που έπραξε και ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ, καθώς ο κυκλώνας αναμένεται να φτάσει στην πολιτεία του τη Δευτέρα. Αντίθετα ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς δεν το θεωρεί απαραίτητο.

Από τον κυκλώνα Αϊζάιας έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι στη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές στο Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα η Φλόριντα είναι ένα από τα επίκεντρα της επιδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ και χθες κατέγραψε νέο ρεκόρ θανάτων λόγω της covid-19. Το υπουργείο Υγείας της πολιτείας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή 257 νέους θανάτους, αριθμό ρεκόρ για τέταρτη συνεχή ημέρα, παρά τις προβλέψεις ότι το επίκεντρο της επιδημίας θα μετακινηθεί προς τις μεσοδυτικές πολιτείες.

Στη Φλόριντα καταγράφηκαν επίσης 9.007 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από κορονοϊό στην πολιτεία σε πάνω από 470.000, τον δεύτερο μεγαλύτερο στις ΗΠΑ μετά την Καλιφόρνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ορίζει τον Λανς Σρόγερ νέο επικεφαλής της υπηρεσίας ICE

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον διορισμό του Λανς Σρόγερ, πρώην αστυνομικού της Οκλαχόμα, ως νέου επικεφαλής της ICE, διαδεχόμενου τον Τοντ Λάιονς. Ο Σρόγερ διαθέτει 29 χρόνια εμπειρίας στην επιβολή του νόμου.
Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς και Γκίλφοϊλ: Συνάντηση κορυφής

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας πως στόχος της είναι η συνεργασία με ηγετικές προσωπικότητες για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Αρχηγός Χεζμπολάχ: Λάθος μεγάλο η συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» τη συμφωνία Λιβάνου-Ισραήλ με ΗΠΑ, τονίζοντας πως είναι «άκυρη» και ότι εγκαταλείπει την εθνική κυριαρχία. Καλεί να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο Ιράν-ΗΠΑ για τον τερματισμό συγκρούσεων.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Το Μπαχρέιν καταδικάζει τις ιρανικές επιθέσεις με drones

Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι στοχοποιήθηκε από ιρανικά ντρόουν, κατηγορώντας την Τεχεράνη για υπονόμευση των ειρηνευτικών συνομιλιών, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν πως επιτέθηκαν σε αμερικανικές θέσεις στον Κόλπο.
Σημαίες ΗΠΑ Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές κατά της πώλησης κινητήρων στην Τουρκία

Τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές εκφράζουν ανησυχία για την πιθανή πώληση κινητήρων μαχητικών στην Τουρκία, τονίζοντας ότι απειλεί τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ζητούν αυστηρή συμμόρφωση με το νόμο CAATSA.