Φώτο: Shutterstock

Το Χονγκ Κονγκ εγκαινίασε νοσοκομείο για ασθενείς με Covid-19

Μια ημέρα έπειτα από την ανακοίνωση της επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ, για αναβολή των προγραμματισμένων βουλευτικών εκλογών κατά έναν χρόνο.

Το Χονγκ Κονγκ άνοιξε σήμερα ένα προσωρινό νοσοκομείο εκστρατείας 500 κλινών για ασθενείς με COVID-19 καθώς η πρώην βρετανική αποικία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Το άνοιγμα του νοσοκομείου γίνεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, για αναβολή των προγραμματισμένων βουλευτικών εκλογών κατά έναν χρόνο με το αιτιολογικό ότι η απόφαση αυτή αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας και «ουδεμία πολιτική σχέση έχει». 

Από τις αρχές Ιουλίου έχουν καταγραφεί πάνω από 2.000 νέα κρούσματα.

«Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε τους ασθενείς από την κοινότητα και να τους προσφέρουμε την κατάλληλη θεραπεία και νοσηλεία», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο δρ Λάρι Λι του Ιατρικού Συλλόγου και πρόσθεσε ότι περίπου 20 με 30 ασθενείς αναμένεται ότι θα εισαχθούν κατά την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.

Τα νέα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν τα 100 τις τελευταίες δέκα ημέρες και χθες ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 3.272. Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε από 7 σε 29 μέσα στον Ιούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Disneyland στο Χονγκ Κονγκ κλείνει ξανά στις 15 Ιουλίου

«Όπως απαιτήθηκε από την κυβέρνηση στο πλαίσιο των προσπαθειών πρόληψης που καταβάλλονται σε ολόκληρο το Χονγκ Κονγκ, το πάρκο Disneyland θα κλείσει προσωρινά από τις 15 Ιουλίου» επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Disney.