Φώτο: ΑΠΕ

ΗΠΑ: Πάνω από 60.000 νέα κρούσματα για 6η ημέρα

Το σύνολο των κρουσμάτων της πανδημίας ανέρχεται σε 4,6 εκατ. και οι θάνατοι σε 154.319, που καθιστά τις ΗΠΑ την πλέον πληγεία χώρα στον κόσμο.

Πάνω από 60.000 νέα κρούσματα της Covid-19 για έκτη συνεχή ημέρα, κατέγραψαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 61.262 νέα κρούσματα, ενώ οι θάνατοι της ημέρας ανήλθαν σε 1.051.

Το σύνολο των κρουσμάτων της πανδημίας ανέρχεται σε 4,6 εκατ. και οι θάνατοι σε 154.319, γεγονός που καθιστά τις ΗΠΑ την πλέον πληγεία χώρα στον κόσμο.

Ταυτόχρονα, η Φλόριντα κατέγραψε 179 νέους θανάτους, σε νέο αριθμό ρεκόρ, επί συνόλου 6.843, ενώ ετοιμάζεται για την άφιξη της τροπικής καταιγίδας «Ησαΐας», η οποία θα πλησιάζει το νοτιοανατολικό τμήμα της πολιτείας που έχει πληγεί σοβαρά από την επιδημία.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι, εκτός και αν η κατάσταση γίνει περισσότερο απειλητική, είναι προτιμότερο για τους κατοίκους να οχυρωθούν στα σπίτια τους, παρά «να στείλει τους ανθρώπους στο δρόμο δίνοντας εντολή για εκκένωση. Ακόμη περισσότερο που τα καταφύγια είναι συνήθως γεμάτα και η πρακτική της τήρησης κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι δύσκολα εφαρμόσιμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία ΗΠΑ με Johnson & Johnson για 100 εκατ. δόσεις εμβολίου, έναντι 1 δισ. δολαρίων

Οι επενδύσεις της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ σε προγράμματα εμβολίων έχουν φθάσει τουλάχιστον τα 9,4 δισ. δολάρια, περιλαμβανομένων των συμβολαίων εφοδιασμού που έχουν υπογραφεί με πέντε εταιρείες.