Φώτο: Shutterstock

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ από κορονοϊό

Στα 4,77 εκατ. ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ που έχει δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα παγκοσμίως, με τον απολογισμό των νεκρών να είναι στα 156.000 θύματα.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ που το τελευταίο 24ωρο κατέγραψαν 1.302 νέους θανάτους από κορονοϊό, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται στα 156.000 θύματα, με την χώρα να έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν επίσης 53.847 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μια μέρα, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται επισήμως σε 4,77 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το πιο σκληρό χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, μολαταύτα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για άλλη μια φορά χθες Τρίτη υιοθέτησε τόνο αισιόδοξο.

«Ορισμένοι δείκτες υπογραμμίζουν ότι οι σκληρές προσπάθειές μας να περιορίσουμε τον ιό έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα στην πραγματικότητα, πάνω απ’ όλα όσον αφορά την προστασία των ανθρώπων που είναι οι πιο ευάλωτοι», υποστήριξε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να αποδίδει την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης που καταγράφεται στη χώρα του στο γεγονός ότι στις ΗΠΑ γίνεται μεγάλος αριθμός τεστ. «Οι ΗΠΑ κάνουν από μόνες τους τεστ σε πολύ περισσότερο κόσμο μέσα σε μία εβδομάδα από ό,τι πολλές άλλες μεγάλες χώρες μαζί», επέμεινε χθες ο Τραμπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ