ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στάθηκε όρθια παρά το πλήγμα της πανδημίας η Walt Disney

Η υπηρεσία streaming Disney+ με 60,5 εκατ. πελάτες κατάφερε να στηρίξει τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας παρά τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

«Πολύ σκληρή για να πεθάνει» αποδεικνύεται η Walt Disney που παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των επενδυτών που φοβόντουσαν σημαντικές απώλειες λόγω της πανδημίας, η εταιρεία κατάφερε να διαψεύσει τις ανησυχίες και να παρουσιάσει καθαρά κέρδη τριμήνου των 8 σεντς ανά μετοχή.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αναπροσαρμοσμένες απώλειες 64 σεντς ανά μετοχή. Η τιμή των μετοχών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 5% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Από την άλλη μεριά, η πανδημία COVID-19 αφάνισε λειτουργικά κέρδη 3,5 δισ. δολαρίων στον τομέα των θεματικών πάρκων της Disney.

Θετική συμμετοχή στη διαμόρφωση του οικονομικού αποτελέσματος του τριμήνου είχε και η υπηρεσία streaming Disney+, η οποία, μέχρι τη Δευτέρα είχε 60,5 εκατομμύρια πελάτες, σύμφωνα με τον Μπομπ Τσέιπεκ, εκτελεστικό διευθυντή της Disney.

Η εταιρία κατόρθωσε να παρουσιάσει αναπροσαρμοζόμενα κέρδη, με δεδομένες τις οικονομικές συνέπειες από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας των θεματικών πάρκων της, των κινηματογράφων, αλλά και την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι επενδυτές αγνόησαν τα συνολικά έσοδα, τα οποία ήταν λιγότερα κατά 600 εκατομμύρια δολάρια, ενώ επικέντρωσαν την προσοχή τους στις δραστηριότητες της εταιρίας στα θεματικά πάρκα και στα δίκτυα ΜΜΕ, όπου και οι μειώσεις εσόδων, δεν ήταν τόσο μεγάλες, όσο αρχικά αναμενόταν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι θα ανοίξει τις πύλες της στις 17 Ιουνίου

Το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη, η Disneyland Paris, που απασχολεί 17.000 υπαλλήλους, είχε παραμείνει κλειστό από τις 13 Μαρτίου ως τις 15 Ιουλίου τον περασμένο χρόνο και ξαναέκλεισε στις 30 Οκτωβρίου.