Φώτο: Shutterstock

Σε κλοιό η Virgin, ζήτησε προστασία από τους πιστωτές της

Η αεροπορική εταιρεία διαπραγματεύεται μια συμφωνία με τους μετόχους της για «συναινετική ανακεφαλαίωση» που θα μπορέσει να την θέσει ξανά σε πορεία ανάπτυξης.

Προστασία απέναντι στους πιστωτές της, επικαλούμενη το Κεφάλαιο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα στις ΗΠΑ ζήτησε η αεροπορική εταιρία Virgin Atlantic Airways. Το Κεφαλαίο 15 επιτρέπει σε μία ξένη εταιρία που έχει χρέη να προστατεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία σε αμερικανικό έδαφος, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν χθες στο δικαστήριο.

Η κατάθεση των εγγράφων έγινε στο αρμόδιο δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, ενώ σύμφωνα με αυτά, η αεροπορική εταιρία διαπραγματεύεται μία συμφωνία με τους μετόχους της «για μία συναινετική ανακεφαλαίωση» η οποία θα εξαλείψει τα χρέη από τον προϋπολογισμό της «και θα θέσει την εταιρία σε πορεία μακρόχρονης ανάπτυξης».

Τον Ιούλιο, η Virgin Atlantic είχε ανακοινώσει τη επίτευξη μίας συμφωνίας για τη διάσωσή της, με τους μετόχους της οικονομικού ύψους 1,57 δισ. δολαρίων, ώστε να διασφαλιστεί η μελλοντική πορεία της, μετά την κρίση του κορονοϊού.

Η προσφυγή στο αμερικανικό δικαστήριο είναι επικουρική στην ξεχωριστή προσφυγή σε βρετανικό δικαστήριο, όπου η Virgin Atlantic πήρε έγκριση για τη διεξαγωγή συναντήσεων με τους πιστωτές της και τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για το σχέδιο της εξυγίανσης της, στις 25 Αυγούστου.

Μία εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι το σχέδιο αναδιοργάνωσης κατατέθηκε σε βρετανικό δικαστήριο «ώστε να εγκριθεί από όλους τους πιστωτές, πριν από την εφαρμογή του» και πρόσθεσε πως «η διαδικασία προχωράει με την υποστήριξη της πλειοψηφίας των πιστωτών μας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ζητούν ακόμα 80 δισ. δολάρια οι αεροπορικές για να επιβιώσουν

Το έλλειμμα των αεροπορικών εταιρειών θα πλησιάσει τα 100 δισ. δολάρια το 2020 σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΙΑΤΑ που επισημαίνει οτι το 2024 θα υπάρξει επιστροφή της κινήσης στα προ πανδημίας επίπεδα.
ΔΙΕΘΝΗ

Πράσινο φως για πτήσεις του Boeing 737 MAX, άνοδος 6,1% της μετοχής

Πράσινο φως για να επιστρέψουν σε πτήσεις τα Boeing 737 MAX από την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Άνοδος της εταιρείας κατά 6,1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street