ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο:Shutterstock

Δέσμευση Σαουδ. Αραβίας και Ιράκ για μείωση παραγωγής πετρελαίου

Σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τιμές πετρελαίου που έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα από την κρίση του κορονοϊού οι χώρες του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής.

Την πλήρη δέσμευση τους στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής επανέλαβαν Ιράκ και Σαουδική Αραβία με στόχο την στήριξη των τιμών του «μαύρου χρυσού».

Χθες, το Ιράκ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μία επιπρόσθετη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής του κατά περίπου 400.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Αύγουστο, προκειμένου να αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή πετρελαίου που είχε κατά την προηγούμενη περίοδο της συμφωνίας ΟΠΕΚ+ για μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα που είναι πλέον γνωστή ως ΟΠΕΚ+, άρχισαν μία ιστορική μείωση της διάθεσης πετρελαίου από τον Μάιο, σε μία προσπάθεια αύξησης των διεθνών τιμών του αργού που δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα από την κρίση του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα το Ιράκ δεσμεύεται να μείωση την παραγωγή του κατά 1,06 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Στις ασιατικές αγορές οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται χαμηλότερα με το Brent να σημειώνει πτώση 0,18% στα 45,01 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό να μειώνεται κατά 0,17% στα 41,88 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ