Φώτο: Shutterstock

Περισσότερη ώθηση μετά την πανδημία θέλει η αμερικανική οικονομία

Απόσταση χωρίζει ακόμα Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς ώστε να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία χρειάζεται μία «πρόσθετη ώθηση» προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς οι θέσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών απέχουν ακόμα σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις ενός νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας.

Ο ίδιος είπε πως εργάζεται για ένα προεδρικό διάταγμα με στόχο την προστασία των ενοικιαστών από τις εξώσεις, αλλά και τις παροχές για τους ανέργους. Στο μεταξύ, ο υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βρίσκονται κοντά σε πολλά θέματα, αλλά οι θέσεις τους απέχουν σε μερικά μεγάλα ζητήματα.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών (Λευκού Οίκου, ηγεσίας των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο) είχαν «μία σημαντική συνάντηση» που ανέδειξε τις διαφορές στις αξίες που έχει η κάθε πλευρά.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει δύο επιλογές: Να διαπραγματευτεί με τους Δημοκρατικούς ή να προσπαθήσει με προεδρικά διατάγματα, αφήνοντας ακάλυπτους τους περισσότερους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχρεωτική καραντίνα σε όσους φτάνουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής προεδρίας, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα σε επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς από το εξωτερικό στην χώρα, με βάση τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).