ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 2.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01
Κινεζικό τρένο υψηλής ταχύτητας

Κίνα: Νέα τμήματα τρένων υψηλής ταχύτητας ενισχύουν την ανάπτυξη

Η Κίνα παρέδωσε τέσσερα νέα τμήματα σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας, ενισχύοντας τη διασύνδεση μεγάλων πόλεων και οικονομικών ζωνών και προωθώντας τη συνεργασία, την ανταλλαγή τεχνολογίας και τη ροή κεφαλαίων μεταξύ περιοχών.

Η πρόσφατη παράδοση νέων σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας στην Κίνα αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη συνεργασία μεταξύ κινεζικών πόλεων, να βελτιώσει τις οικονομικές σχέσεις σε περιφερειακό επίπεδο και να αυξήσει τη ροή ταλέντων, τεχνολογίας και κεφαλαίων μεταξύ των διαφόρων περιοχών, σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, τέσσερα βασικά τμήματα του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου παραδόθηκαν σε χρήση, καλύπτοντας τις βόρειες, βορειοδυτικές, κεντρικές και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή επεκτείνει περαιτέρω το μεγαλύτερο στον κόσμο δίκτυο τρένων ταχείας κυκλοφορίας, ενισχύοντας τη σιδηροδρομική διασύνδεση μεταξύ μεγάλων πόλεων, αστικών κέντρων και σημαντικών οικονομικών ζωνών σε ολόκληρη την κινεζική επικράτεια.

Όπως δήλωσε ο Γιουάν Μπαοχούα, διευθυντής κατασκευών στην China State Railway Group Co., Ltd. (China Railway), «Το άνοιγμα των τεσσάρων σιδηροδρομικών γραμμών θα προωθήσει τον βιομηχανικό μετασχηματισμό και θα αναβαθμίσει τις βιομηχανικές ανταλλαγές μεταξύ διαφορετικών περιοχών, θα ενισχύσει την ανάπτυξη οικονομικών πόρων κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και θα προσδώσει νέα δυναμική στην συντονισμένη προσπάθεια περιφερειακής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία σχεδιάζει δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Βρετανία εξετάζει δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων λόγω ανησυχιών για κρατικές ενισχύσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη επιβληθεί συγκεκριμένοι δασμοί.
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ενοποιημένες αργίες 13 ημερών για Εθνική Ημέρα και Φεστιβάλ Φθινοπώρου

Πολλοί ταξιδιώτες συνδύασαν την Εθνική Ημέρα της Κίνας και το Φεστιβάλ Μέσου Φθινοπώρου σε διακοπές 13 ημερών, αυξάνοντας τη ζήτηση για μακροχρόνια ταξίδια και ενισχύοντας την τουριστική κατανάλωση, σύμφωνα με στοιχεία ταξιδιωτικών πλατφορμών.
τρένο υψηλής ταχύτητας
ΔΙΕΘΝΗ

Η νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας Χαρμπίν-Γιτσούν μείωσε τον χρόνο ταξιδιού

Η Τσανγκ Σιντόνγκ από το Χαρμπίν σχεδίαζε να περάσει ήρεμα την Εθνική Ημέρα, όμως η νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας την ενέπνευσε να ταξιδέψει στα καταπράσινα δάση της Γιτσούν στην επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ.
Αμφορείς Μουσείου Άρτας
ΔΙΕΘΝΗ

Τζινγκντεζέν: Η κινεζική πρωτεύουσα πορσελάνης μαγνητίζει επισκέπτες

Στην Τζινγκντεζέν της Κίνας, χιλιάδες επισκέπτες απολαμβάνουν εργαστήρια όπου δημιουργούν τα δικά τους κεραμικά, βιώνοντας από κοντά την παράδοση της πορσελάνης στην πρωτεύουσά της.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Μερτς ζητούν νέο εμπορικό όπλο για την ΕΕ με φόντο την Κίνα

Μακρόν και Μερτς ζητούν από την ΕΕ νέο νομικό οπλοστάσιο για άμεση αντιμετώπιση εμπορικών πολέμων, όπως με την Κίνα, προτείνοντας τον αποκλεισμό των προϊόντων χωρών που πλήττουν την ευρωπαϊκή αγορά. Η επιστολή στάλθηκε στη φον ντερ Λάιεν.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Υπόσχεση για σταθερές σχέσεις με την Κίνα από την πρωθυπουργό

Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σαναέ Τακαΐτσι, τόνισε στη Βουλή τη δέσμευσή της για σταθερές σχέσεις με την Κίνα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ως γείτονα, παρά τις πρόσφατες εντάσεις λόγω διαφωνιών για την Ταϊβάν.