Φώτο: Shutterstock

Περιβαλλοντική καταστροφή από πετρελαιοκηλίδα στον Μαυρίκιο

Περισσότεροι από 1.000 τόνοι πετρελαίου διέρρευσαν στη θάλασσα όταν ιαπωνικό φορτηγό πλοίο προσάραξε ανοικτά του νησιού στον Ινδικό Ωκεανό.

Τον περασμένο μήνα το ιαπωνικό φορτηγό πλοίο της εταιρείας Mitsui OSK Lines προσάραξε ανοικτά του Μαυρικίου στον Ινδικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα τώρα μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα να απειλεί να καταστρέψει το ειδυλλιακό τοπίο και σύμφωνα με αξιωματούχους και περιβαλλοντολόγους προκαλεί οικολογική καταστροφή. Η ιαπωνική εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν.

Το πλοίο MV Wakashio, το οποίο διαχειρίζεται η Mitsui OSK Lines, προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο στη νοτιοανατολική ακτή του Μαυρίκιου στις 25 Ιουλίου. «Ζητάμε βαθιά συγγνώμη για το μεγάλο πρόβλημα που προκαλέσαμε», δήλωσε ο Ακιχίκο Όνο, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mitsui OSK Lines σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο. Πρόσθεσε ότι η εταιρία θα «κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιλύσει το ζήτημα».

Τουλάχιστον 1.000 τόνοι πετρελαίου εκτιμάται ότι έχουν διαρρεύσει από το πλοίο στη θάλασσα. Περίπου 500 τόνοι πετρελαίου έχουν απαντληθεί από το πλοίο αλλά παραμένουν σε αυτό ακόμα 2.500 τόνοι.

Η Mitsui OSK Lines και η Nagashiki Shipping, η ιδιοκτήτρια εταιρία του πλοίου, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν το κόστος της ζημιάς από την πετρελαιοκηλίδα. Ο Μαυρίκιος κήρυξε την Παρασκευή κατάσταση «περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ