ΓΔ: 2669.72 -2.51% Τζίρος: 508.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Ifo: Οι γερμανικές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι οι περιορισμοί θα συνεχιστούν για άλλους 8,5 μήνες

Ιδιαίτερη απαισιοδοξία επικρατεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αναψυχής, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από την κρίση που οφείλεται στον SARS-CoV-2.

Οι γερμανικές εταιρείες αναμένουν ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στην δημόσια ζωή για περαιτέρω 8,5 μήνες εξαιτίας του νέου κορονοϊού, δείχνει έρευνα του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα την ώρα που η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αγωνίζεται να ανακάμψει από την προκληθείσα από την πανδημία της COVID-19 οικονομική κάμψη.

Ιδιαίτερη απαισιοδοξία επικρατεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αναψυχής, οι οποίες έχουν πληγεί σκληρά από την κρίση που οφείλεται στον SARS-CoV-2. Αυτές αναμένουν ότι οι περιορισμοί στη δημόσια ζωή θα διαρκέσουν άλλους 13 μήνες, ενώ περισσότερο αισιόδοξος παρουσιάζεται ο κλάδος υπηρεσιών εστίασης, ο οποίος προβλέπει ότι οι περιορισμοί θα τερματιστούν σε 6,4 μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ενότητα για Ουκρανία – Κατηγορεί την AfD ως υπεύθυνη

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάλεσε για ενότητα στη στήριξη της Ουκρανίας εντός ΝΑΤΟ και Ευρώπης, προειδοποιώντας ότι η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από την Ουκρανία και ότι, αν δεν σταματήσει η Μόσχα, θα στραφεί κατά του ΝΑΤΟ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Γαλλία-Γερμανία: Απελευθερώστε ντίζελ ή διακινδυνεύετε απαγόρευση εξαγωγών

Η κυβέρνηση Τραμπ κάλεσε Γερμανία και Γαλλία να μειώσουν τα αποθέματα ντίζελ έκτακτης ανάγκης για να πέσουν οι διεθνείς τιμές, διαφορετικά απειλεί με απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ από τις ΗΠΑ, κυρίως ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν - Σάντσεθ: Κοινό μέτωπο για φιλόδοξο προϋπολογισμό ΕΕ

Ο Πέδρο Σάντσεθ και ο Εμανουέλ Μακρόν ενώνουν δυνάμεις προωθώντας έναν «φιλόδοξο» προϋπολογισμό της ΕΕ, τονίζοντας τη στενή συνεργασία Ισπανίας-Γαλλίας, ενώ οι διαπραγματεύσεις με χώρες όπως η Γερμανία αναμένονται δύσκολες.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επιχείρηση κατά οργανωμένου εγκλήματος σε Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ολλανδία

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά οργανωμένου εγκλήματος σε Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία και Ολλανδία, με έρευνες σε άνω των 100 ιδιοκτησιών και κατασχέσεις ύψους 48,6 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας και τους Hells Angels.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς: Η Ρωσία αδιάφορη για διαπραγματεύσεις παρά τη συνάντηση ΟΗΕ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε ότι η συνάντηση των ΥΠΕΞ Γερμανίας-Ρωσίας δείχνει έλλειψη ρωσικού ενδιαφέροντος για διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία. Ήταν η πρώτη τέτοια συνάντηση από το 2022.