ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει

Νιγηρία: 20 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών στην πολιτεία Μπόρνο

Τζιχαντιστές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν 15 στρατιώτες και 5 μέλη πολιτοφυλακής σε επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Μπόρνο της Νιγηρίας, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το AFP.

Σοβαρό πλήγμα δέχθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας, καθώς τζιχαντιστές συνδεδεμένοι με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησαν αιματηρή επίθεση σε στρατιωτική βάση στην πολιτεία Μπόρνο, στη βορειοανατολική Νιγηρία. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 15 στρατιώτες και πέντε μέλη της πολιτοφυλακής CJTF.

Όπως ανέφερε αξιωματικός του νιγηριανού στρατού στο AFP, «τρομοκράτες σκότωσαν 15 στρατιώτες και πέντε μέλη της CJTF που έσπευσαν σε βοήθεια των στρατιωτών κατά τη διάρκεια της επίθεσης».

Την περασμένη εβδομάδα, τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), αποσχισθείσα πτέρυγα της Μπόκο Χαράμ, είχαν επιτεθεί σε άλλη στρατιωτική βάση στην ίδια περιοχή, προκαλώντας δεκάδες θύματα.

Η βία στη Νιγηρία, παρά τη σχετική υποχώρηση τα τελευταία χρόνια σε σύγκριση με την κορύφωσή της πριν από μια δεκαετία, παρουσιάζει σημαντική έξαρση την τελευταία διετία. Το προηγούμενο έτος καταγράφηκε κύμα επιθέσεων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, με τους δράστες να καταλαμβάνουν προσωρινά βάσεις και να αφαιρούν όπλα και εξοπλισμό.

Η επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας και τα συνεχιζόμενα οικονομικά προβλήματα βρίσκονται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2027.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: 30 αλιείς και υλοτόμοι σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 33 αλιείς και υλοτόμους σε δύο επιθέσεις στην πολιτεία Μπόρνο της Νιγηρίας. Οι επιθέσεις προκάλεσαν επιχειρήσεις του στρατού με ΗΠΑ, όπου σκοτώθηκαν 175 τζιχαντιστές το τελευταίο διάστημα.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Νεκρός ηγετικό στέλεχος του ISIS σε κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας επιβεβαίωσε τον θάνατο υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους σε κοινή επιχείρηση με τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς το σημαντικό πλήγμα κατά της τρομοκρατίας στη χώρα.
Σομαλία τρομοκρατική επίθεση
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: 36 νεκροί από επιθέσεις ισλαμιστών ανταρτών

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιθέσεις των ADF, που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, στο βορειοανατολικό Κονγκό, σύμφωνα με το AFP και τοπικές πηγές. Οι επιθέσεις έγιναν στις επαρχίες Ιτούρι και Βόρειο Κίβου.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: 17 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές κοντά στη Γκουόζα της βορειοανατολικής Νιγηρίας, την ώρα που μάζευαν ξύλα. Η περιοχή παραμένει επικίνδυνη, καθώς οι επιθέσεις οργανώσεων όπως Μπόκο Χαράμ και ΙΚΔΑ συνεχίζονται.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 20 νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών σε Μπόρνο και Ανταμάουα

Τουλάχιστον 20 νεκροί σε επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ σε χωριά της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Οι ένοπλοι πυρπόλησαν σπίτια, λεηλάτησαν τρόφιμα και προκάλεσαν νέες απώλειες στη δοκιμαζόμενη περιοχή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση με τουλάχιστον 17 νεκρούς σε χωριό της κεντρικής Νιγηρίας

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε χωριό στην πολιτεία Μπένουε της Νιγηρίας, σκοτώνοντας αδιευκρίνιστο αριθμό κατοίκων. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ενώ η περιοχή ταλαιπωρείται συχνά από βίαιες συγκρούσεις και επιθέσεις.