ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Ο όμιλος Costa ξεκινά τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο στις 6 Σεπτεμβρίου

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa θα σηκώσει άγκυρα στις 6 Σεπτεμβρίου από την Τεργέστη για μια κρουαζιέρα σε προορισμούς στην Ελλάδα, την οποία θα πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα.

Ο όμιλος Costa ανακοίνωσε σήμερα πως οι κρουαζιέρες του που αναχωρούν από ιταλικά λιμάνια θα επαναληφθούν εν μέρει από τις 6 Σεπτεμβρίου, μια ανακοίνωση που έγινε την επομένη εκείνης του ανταγωνιστικού ομίλου MSC, ο οποίος προβλέπει ότι θα επαναλάβει τις κρουαζιέρες του από τις 16 Αυγούστου.

«Μετά την έγκριση από την ιταλική κυβέρνηση αναφορικά με την επανάληψη των κρουαζιερών και την κοινοποίηση του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου, ο Costa προβλέπει να επαναλάβει σταδιακά τις δραστηριότητές του με σημείο εκκίνησης ιταλικά λιμάνια από τις 6 Σεπτεμβρίου 2020», εξηγεί ο όμιλος στην ανακοίνωση.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa θα σηκώσει άγκυρα στις 6 Σεπτεμβρίου από την Τεργέστη για μια κρουαζιέρα σε προορισμούς στην Ελλάδα, την οποία θα πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα. Ένα δεύτερο πλοίο, το Costa Diadema, θα αποπλεύσει στις 19 Σεπτεμβρίου από τη Γένοβα για τη δυτική Μεσόγειο, στα ανοικτά της Ιταλίας και της Μάλτας.

Πρόκειται για τα πρώτα πλοία του ομίλου Costa που θα ξαναβγούν στη Μεσόγειο, έπειτα από πολλούς μήνες αναστολής των δραστηριοτήτων τους. Τα άλλα ταξίδια τους έχουν ανασταλεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, προσθέτει ο όμιλος.

Ο όμιλος Costa Croisieres διαβεβαιώνει πως «έχει αναπτύξει το πρωτόκολλο ασφαλείας Costa για τον στόλο του, το οποίο περιλαμβάνει νέες επιχειρησιακές διαδικασίες σε απάντηση στην κατάσταση με την Covid-19».

Χθες, Δευτέρα, ο όμιλος MSC Croisieres, κύριος ανταγωνιστής του Costa, ανακοίνωσε πως θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις του από τις 16 Αυγούστου. Ο MSC προβλέπει δύο αναχωρήσεις από την Ιταλία (από τη Γένοβα και το Μπάρι στις 16 και 29 Αυγούστου) και θα είναι ο πρώτος διεθνής όμιλος κρουαζιερόπλοιων που θα ξαναρχίσει τα ταξίδια του στη Μεσόγειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαφάνιση 44χρονης μετά από πτώση από κρουαζιερόπλοιο

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για 44χρονη αλλοδαπή που αγνοείται μετά από πτώση στη θάλασσα από κρουαζιερόπλοιο κοντά στη Ζάκυνθο. Συμμετέχουν σκάφη και ελικόπτερο. Άγνωστες οι συνθήκες του περιστατικού.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Συναγερμός στο Λιμεναρχείο λόγω θραύσης κάβων του Scarlet Lady

Αναστάτωση προκλήθηκε στο λιμάνι Ρόδου όταν έσπασαν οι κάβοι του κρουαζιερόπλοιου Scarlet Lady λόγω κυματισμού. Το πλοίο μετακινήθηκε, ακούμπησε σε σκάφη, αλλά δεν υπήρξαν ζημιές. Γρήγορη αποκατάσταση από τον πλοίαρχο.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΕΣΠ έθεσε στη Δημοτική Αρχή Πειραιά τα θέματα αγοράς και υποδομών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζήτησε μέτρα από τη Δημοτική Αρχή για ενίσχυση εμπορικής δραστηριότητας, βελτίωση προσβασιμότητας, υποδομών και σύνδεση του τουρισμού με την αγορά, ενώ επανέφερε το αίτημα για την Ιπποδάμεια Κεντρική Αγορά Τροφίμων.
Λιμάνι του Πειραιά αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρουαζιέρα: Η πρόκληση της Ελλάδας για ανάπτυξη και πράσινη μετάβαση

Η Ελλάδα καλείται να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην κρουαζιέρα εν μέσω επενδύσεων και απαιτήσεων για καθαρότερες τεχνολογίες, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα σταθερό περιβάλλον για βιώσιμες επενδύσεις και καλύτερη διαχείριση λιμανιών.
Κρουαζιερόπλοιο Σαντορίνη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Αθηνιό θα γίνεται η επιβίβαση-αποβίβαση κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη

Όλες οι οργανωμένες εκδρομές κρουαζιέρας στη Σαντορίνη θα γίνονται πλέον μέσω του λιμανιού του Αθηνιού, λόγω αποκλεισμού της κλιμακωτής οδού που συνδέει τα Φηρά με το παλαιό λιμάνι, σύμφωνα με απόφαση του Λιμενικού Ταμείου.