Φωτο: Shutterstock

Αυξήθηκαν στο 16% του πληθυσμού οι φτωχοί στη Γερμανία

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας το 16% του πληθυσμού επλήγη από την φτώχεια το 2019, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη σαφή στοιχεία για το πόσο θα επηρεάσει αυτά τα ποσοστά η πανδημία.

Οι πληγέντες από φτώχεια στη Γερμανία αυξήθηκαν περαιτέρω τον τελευταίο χρόνο, με την πανδημία του κορονοϊού να αναμένεται να κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις προοπτικές για βελτίωση της ζωής του πληθυσμού. Σε ένα δύσκολο μέλλον όπου δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν, αυξήθηκαν οι φτωχοί στην πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, σχεδόν το 16% του πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο επλήγη από τη φτώχεια το 2019. Το προηγούμενο έτος ήταν 0,5% λιγότερο. Φτωχός θεωρείται κάποιος ο οποίος έχει το 60% ή λιγότερο του μέσου μηνιαίου εισοδήματος ενός νοικοκυριού. Πέρυσι, ο μέσος όρος ήταν 1.074 ευρώ για το νοικοκυριό ενός ατόμου.

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που επλήγησαν από τη φτώχεια κατεγράφη στη Βρέμη: επλήγη το ένα στα τέσσερα νοικοκυριά, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό κατεγράφη στα κρατίδια της Βαυαρίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης όπου επλήγη το 12% των νοικοκυριών. Δεν υπάρχουν ακόμα σαφή στοιχεία για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στο επίπεδο φτώχειας των νοικοκυριών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε καραντίνα 950 άτομα έπειτα από πάρτι γενεθλίων στη Γερμανία

Συνολικά 36 επισκέπτες μολύνθηκαν σε αυτό το πάρτι γενεθλίων. Την περασμένη Παρασκευή ήταν μόνο 20 τα κρούσματα. Όμως η αύξηση των μολύνσεων προκάλεσε τεράστια προσέλευση σε υπαίθριο κέντρο όπου γίνονται τεστ κορονοϊού.