ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Αυξήθηκαν στο 16% του πληθυσμού οι φτωχοί στη Γερμανία

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας το 16% του πληθυσμού επλήγη από την φτώχεια το 2019, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη σαφή στοιχεία για το πόσο θα επηρεάσει αυτά τα ποσοστά η πανδημία.

Οι πληγέντες από φτώχεια στη Γερμανία αυξήθηκαν περαιτέρω τον τελευταίο χρόνο, με την πανδημία του κορονοϊού να αναμένεται να κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις προοπτικές για βελτίωση της ζωής του πληθυσμού. Σε ένα δύσκολο μέλλον όπου δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν, αυξήθηκαν οι φτωχοί στην πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, σχεδόν το 16% του πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο επλήγη από τη φτώχεια το 2019. Το προηγούμενο έτος ήταν 0,5% λιγότερο. Φτωχός θεωρείται κάποιος ο οποίος έχει το 60% ή λιγότερο του μέσου μηνιαίου εισοδήματος ενός νοικοκυριού. Πέρυσι, ο μέσος όρος ήταν 1.074 ευρώ για το νοικοκυριό ενός ατόμου.

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που επλήγησαν από τη φτώχεια κατεγράφη στη Βρέμη: επλήγη το ένα στα τέσσερα νοικοκυριά, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό κατεγράφη στα κρατίδια της Βαυαρίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης όπου επλήγη το 12% των νοικοκυριών. Δεν υπάρχουν ακόμα σαφή στοιχεία για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στο επίπεδο φτώχειας των νοικοκυριών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάντερ Ντόμπριντ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Παράταση συνοριακών ελέγχων και μετά τον Σεπτέμβριο

Ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών Ντόμπριντ ανακοίνωσε διατήρηση των συνοριακών ελέγχων μετά τον Σεπτέμβριο λόγω των γεγονότων στη Θέουτα. Οι αστυνομικοί ζητούν ενίσχυση μέτρων, ενώ η Αριστερά προτείνει υποδοχή μεταναστών από Ισπανία.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Βοήθεια Γαλλίας και Γερμανίας προς Ισπανία για το μεταναστευτικό στη Θέουτα

Η Γαλλία συνεργάζεται με Ισπανία και Μαρόκο για το μεταναστευτικό στη Θέουτα, προσφέροντας βοήθεια μέσω Frontex, ενώ αυξάνει τους ελέγχους στα σύνορα. Ο καγκελάριος Μερτς στηρίζει τη σκληρή στάση της Ισπανίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάρκους Σέντερ συναντήθηκαν στο Μόναχο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάρκους Σέντερ συναντήθηκαν στο Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας τις ισχυρές ελληνοβαυαρικές σχέσεις και συζητώντας τρόπους ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας, κυρίως στην τεχνολογία.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μικρή αύξηση ΑΕΠ, άνοδος πληθωρισμού μετά το τέλος έκπτωσης φόρου

Η γερμανική οικονομία κατέγραψε οριακή ανάπτυξη 0,2% στο β' τρίμηνο του έτους, παρά τις διεθνείς κρίσεις και τον υψηλότερο πληθωρισμό. Συνολικά, οι προοπτικές παραμένουν δυσμενείς, με ανάπτυξη περίπου 0,5% για το 2026.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες θύματα από τον καύσωνα φέτος σε Αγγλία και Γερμανία

Η υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKHSA) ανακοίνωσε ότι 2.877 θάνατοι σχετίζονται με τα κύματα καύσωνα Μαΐου-Ιουνίου στην Αγγλία. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί λόγω θερμών περιόδων τον Ιούλιο, πλησιάζοντας το ρεκόρ του 2022.
Κτίριο CDU Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς ζητά συγγνώμη από την ΚΟ CDU/CSU και δεσμεύεται για βελτίωση

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς παραδέχτηκε λάθη στους πρόσφατους χειρισμούς του και υποσχέθηκε αλλαγές, ζητώντας συγγνώμη από τους βουλευτές, με στόχο την ενότητα του κόμματος ενόψει δύσκολης προεκλογικής περιόδου.