Φώτο: Shutterstock

Η Volkswagen στέλνει αυτοκίνητα στη Βρετανία λόγω Brexit

Αυξάνει τα αποθέματα αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο η Volkswagen εν όψει του Brexit θέλοντας να προλάβει τις δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν αργότερα.

Ο όμιλος Volkswagen αύξησε τα αποθέματα των αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο εν όψει του επικείμενου Brexit. Η έξοδος της χώρας από την ΕΕ αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες λαμβάνουν τα μέτρα τους, καθώς εκτιμούν ότι μετά το Brexit θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά των αυτοκινήτων.

«Έχουμε αυξήσει τα επίπεδα των αποθεμάτων στην Μ. Βρετανία», επιβεβαίωσε στο «Reuters» ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της VW, Juergen Stackmann και συνέχισε τονίζοντας: «Εάν υπάρξουν αλλαγές στα τιμολόγια, τότε [μπορεί] να μην μπορέσουμε να τις απορροφήσουμε ή να αντισταθμίσουμε το κόστος».

Να σημειώσουμε ότι η VW είναι η δεύτερη μεγαλύτερη (σε πωλήσεις) εταιρία στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς στους πρώτους εννέα μήνες σημείωσε πωλήσεις 157.040 αυτοκίνητων, μειωμένες κατά 0,5%, από τις πωλήσεις της Ford που πούλησε 188.124 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αναταραχή στην Volkswagen καθώς χάνει την κούρσα της ηλεκτροκίνησης

Ο γερμανικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας φαίνεται να μην μπορεί να λύσει εύκολα τα εσωτερικά ζητήματα στην ανώτερη διοίκησή του, γεγονός που μπορεί να τον φέρει πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό.