ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εκλογές στο Ισραήλ
Φωτογραφία: Εκλογές στο Ισραήλ. Credit: Shutterstock

Ισραήλ: Ρεκόρ συμμετοχής 66,7% στις εκλογές έως τις 18:00

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές έως τις 18:00 έφτασε το 66,7%, το υψηλότερο ποσοστό από το 1973, ξεπερνώντας το 57,7% των προηγούμενων εκλογών του 2022.

Σημαντικά αυξημένη εμφανίζεται η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ισραηλινή Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Έως τις 18:00, το ποσοστό συμμετοχής διαμορφώθηκε στο 66,7%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει καταγραφεί στην ιστορία των ισραηλινών εκλογών μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα, από το 1973, οπότε και ξεκίνησε η ωριαία καταγραφή των σχετικών στοιχείων.

Στις προηγούμενες εκλογές του 2022, το αντίστοιχο ποσοστό συμμετοχής είχε φτάσει το 57,7%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές στο Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές δείχνει κρίσιμη καμπή για τη χώρα

Ισραηλινοί προσέρχονται μαζικά στις κάλπες στις πρώτες εκλογές μετά την 7η Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή να φθάνει το 16,68% στις 10:00, το υψηλότερο από το 1981, σε μια κρίσιμη ψηφοφορία για το μέλλον του Νετανιάχου.
Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μειώνεται η δημοτικότητα Νετανιάχου στο βορρά μετά τον πόλεμο

Κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ, κουρασμένοι από τον πόλεμο, εμφανίζονται διστακτικοί να στηρίξουν ξανά τον Νετανιάχου, εκφράζοντας απογοήτευση ενόψει των εκλογών, παρά το γεγονός ότι η περιοχή υπήρξε προπύργιό του.
Σημαία Ιράν στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν: Χωρίς διαφορά για μας το αποτέλεσμα των ισραηλινών εκλογών

Το Ιράν δηλώνει πως το αποτέλεσμα των ισραηλινών εκλογών δεν έχει σημασία για την Ισλαμική Δημοκρατία, καθώς δεν αλλάζει τη στάση του απέναντι σε ένα καθεστώς που κατηγορεί για βία, ενώ οι διαπραγματεύσεις παραμένουν σε αδιέξοδο.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Κατς διαψεύδει εντάσεις κυβέρνησης-στρατού για τον πόλεμο στο Ιράν

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας διαψεύδει εντάσεις κυβέρνησης και στρατού για το Ιράν, ύστερα από δημοσίευμα που ανέφερε ανησυχίες των ενόπλων δυνάμεων για ενδεχόμενη εργαλειοποίηση της κρίσης ενόψει εκλογών.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στις κάλπες το Ισραήλ: Ενότητα υπόσχεται ο Άιζενκοτ, απειλή Ιράν ο Νετανιάχου

Δυο ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ, ο Γκάντι Άιζενκοτ υποσχέθηκε να ενώσει τη χώρα, ενώ ο Νετανιάχου ενέτεινε τις επιθέσεις του κατά της αντιπολίτευσης για τη στάση της απέναντι σε Ιράν και Παλαιστινίους.