ΓΔ: 2287.8 -0.78% Τζίρος: 182.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:35:02
Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο απονομής χάριτος στον Σνόουντεν

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι πρώην υπάλληλος της CIA, διώκεται ποινικά στις Ηνωμένες Πολιτείες για κατασκοπεία και κλοπή κρατικών μυστικών και αντιμετωπίζει φυλάκιση έως και 30 χρόνια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε χθες πως θα «ρίξει μια ματιά» σε πιθανή χάρη στον Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπαλλήλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που κατηγορείται για κατασκοπεία.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί διαφορετικά και άλλοι πιστεύουν ότι έκανε κάποια άσχημα πράγματα», δήλωσε ο πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Νιου Τζέρσεϋ σχετικά με τη δυνατότητα να αποδωθεί χάρη στον Σνόουντεν. «Θα το κοιτάξω πολύ σοβαρά», πρόσθεσε.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι πρώην υπάλληλος της CIA και πρώην εργαζόμενος της υπηρεσίας πληροφοριών NSA που αυτοεξορίστηκε στη Ρωσία όταν το 2013 κατήγγειλε τη μαζική παρακολούθηση των επικοινωνιών και του Διαδικτύου από τις υπηρεσίες αυτές στη χώρα του. Διώκεται ποινικά στις Ηνωμένες Πολιτείες για κατασκοπεία και κλοπή κρατικών μυστικών και αντιμετωπίζει φυλάκιση έως και 30 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον Σνόουντεν «τελείως προδότη» και υποσχέθηκε να του «φερθεί με σκληρότητα» εάν εκλεγεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ελπίζει σε επίσκεψη απεσταλμένων του Τραμπ στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως ελπίζει σε επίσκεψη Αμερικανών διαπραγματευτών στην Ουκρανία εντός των επόμενων εβδομάδων για επανέναρξη συνομιλιών τερματισμού του πολέμου, μετά από σχετική συνάντηση στη Φλόριντα.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν ανταλλάσσουν πυρά, απειλείται η εκεχειρία

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η κατάπαυση πυρός με το Ιράν ισχύει, παρότι η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση μετά από αμερικανικά πλήγματα σε ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ως απάντηση σε επίθεση κατά τριών αμερικανικών αντιτορπιλικών.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν παραμένει σε ισχύ

Ο Τραμπ τόνισε ότι η εκεχειρία με το Ιράν παραμένει, παρά τις επιθέσεις σε τρία αμερικανικά πλοία και τα αμερικανικά αντίποινα. Δήλωσε πως «τους εξολοθρεύσαμε» και χαρακτήρισε το συμβάν «ασήμαντο». Ανοιχτή η απάντηση της Τεχεράνης.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Σε προθεσμία μέχρι 4 Ιουλίου την ΕΕ για εμπορική συμφωνία ο Τραμπ

Ο Τραμπ έδωσε προθεσμία ως τις 4 Ιουλίου στην ΕΕ για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στη συμφωνία με τις ΗΠΑ, απειλώντας με αύξηση δασμών. Συζήτησε με τη φον ντερ Λάιεν και το θέμα του Ιράν, τονίζοντας πως δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά.