ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: ΑΠΕ

Ένας νεκρός εν μέσω διαδηλώσεων στο Πόρτλαντ

Νέες βίαιες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ καθώς συγκρούστηκαν υποστηρικτές του κινήματος «Black Lives Matter» με υποστηρικτές του Ντ. Τραμπ.

Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός από σφαίρες στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ αργά χθες Σάββατο, την ώρα που μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή υποστηρικτών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter συγκρούονταν στους δρόμους της πόλης.

Δεν είναι ξεκάθαρο προς το παρόν αν ο πυροβολισμός συνδέεται με τις συμπλοκές που ξέσπασαν στο κέντρο του Πόρτλαντ την ώρα που η αυτοκινητοπομπή των 600 οχημάτων ήρθε αντιμέτωπη με διαδηλωτές.

«Η αστυνομία απάντησε σε κλήση και εντόπισε ένα θύμα με τραύμα από σφαίρα στο στήθος», ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις επί 94 ημέρες, μετά τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη στις 25 Μαΐου.

Το διάστημα αυτό εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί από την τοπική αστυνομία και τις ομοσπονδιακές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο Πόρτλαντ.

Η αυτοκινητοπομπή με υποστηρικτές του Τραμπ είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα χθες σε εμπορικό κέντρο και κατευθύνθηκε στο κέντρο του Πόρτλαντ. Όταν πλησίαζε στο κέντρο, διαδηλωτές κατά του Αμερικανού προέδρου προσπάθησαν να την σταματήσουν, κλείνοντας δρόμους και γέφυρες.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι, σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες, μια μικρή ομάδα ανθρώπων συνεπλάκη με άλλους που βρίσκονταν σε ένα όχημα και κάποιος άρχισε να πυροβολεί.

Ο άνδρας που σκοτώθηκε φορούσε ένα καπέλο με το λογότυπο Patriot Prayer, μια ακροδεξιά οργάνωση με έδρα το Πόρτλαντ η οποία έχει συγκρουστεί με διαδηλωτές στο παρελθόν, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Οι New York Times επεσήμαναν εξάλλου ότι υποστηρικτές του Τραμπ και αντιδιαδηλωτές συγκρούστηκαν στους δρόμους της πόλης, με κάποιους να πυροβολούν με πιστόλια paint ball και να κάνουν χρήση σπρέι απώθησης αρκούδων μέσα από τα φορτηγάκια τους και τους διαδηλωτές να απαντούν ρίχνοντάς τους διάφορα αντικείμενα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: 50% φόρος στα καναδικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από 2027

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με επιβολή επιπλέον 50% φόρου στα καναδικά αυτοκίνητα και χάλυβα από το 2027, κατηγορώντας τον Καναδά για αθέμιτες πρακτικές και τονίζοντας ότι μόνο εγχώρια παραγωγή δεν θα επιβαρύνεται με δασμούς.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν καταρρέει ολοκληρωτικά, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Truth Social ότι το Ιράν "καταρρέει πλήρως", λίγο πριν γνωστοποιηθούν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη χώρα. Το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις κυρώσεις "οικονομική D-Day" κατά του Ιράν.
Δασμοί ΗΠΑ σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Καναδά: Αυξάνεται η ένταση με δασμούς και απειλές

Ο Τραμπ αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού Κάρνεϊ για αντίμετρα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, κατηγορώντας τον Καναδά για μεγάλους δασμούς στους Αμερικανούς αγρότες και τονίζοντας «Αρκετά!».
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το Στενό του Ορμούζ «αμερικανικό έδαφος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ με νέα ανάρτησή του στο Truth Social επαναλαμβάνει πως το Στενό του Ορμούζ είναι αμερικανικό έδαφος, δημοσιεύοντας ξανά φωτογραφία με τη λεζάντα «ΝΕΟ έδαφος των ΗΠΑ». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα δώσει εκκίνηση σε αγώνα αυτοκινήτων στους δρόμους της Ουάσινγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δοκιμάσει την πίστα του πρωτοποριακού αγώνα αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Ο αγώνας θα γίνει το διήμερο Σάββατο-Κυριακή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν δεν έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν δεν είναι έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία», ενώ η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ, όπου διατηρεί πλήρη έλεγχο και επισημαίνει ότι το Ιράν ίσως επιθυμεί συμφωνία.