Φώτο: Shutterstock

Και πάλι πάνω από 400 τα νέα κρούσματα στην Αυστρία το τελευταίο 24ωρο

Τα ενεργά κρούσματα ήταν σήμερα 3.466, οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο 161 και από αυτούς οι 29 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 727 και έχουν διενεργηθεί συνολικά 1.222.257 διαγνωστικά τεστ.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων με κορονοϊό αυξήθηκε κατά 423 από χθες, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί έως σήμερα στην Αυστρία να ανέρχεται σε 28.396.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν απόψε στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) 3.466, οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο 161 και από αυτούς οι 29 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 727 και έχουν διενεργηθεί συνολικά 1.222.257 διαγνωστικά τεστ.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της αυστριακής Βουλής Βόλφγκανγκ Σομπότκα, αποσύρονται από την επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειάς της, οι ρυθμίσεις που είχαν υπάρξει λόγω του κορονοϊού για τις θέσεις των βουλευτών στη "Μεγάλη Αίθουσα Ρεντούτεν" των πρώην χειμερινών ανακτόρων του Χόφμπουργκ.

Εκεί φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια η αυστριακή Βουλή, καθώς στο μεγαλοπρεπές, νεοκλασικού ρυθμού, κτίριο της, έργο του αρχιτέκτονα Θεοφίλου Χάνσεν (δημιουργού και της Ακαδημίας Αθηνών) πραγματοποιούνται εργασίες ριζικής ανακαίνισης της.

Εκεί, όπου στην αίθουσα, δεν μπορεί να διατηρηθεί η ελάχιστη απόσταση, θα υπάρχουν χωρίσματα από πλεξιγκλάς, και ως πρότυπο για αυτή την ρύθμιση αποτέλεσε το ελβετικό Κοινοβούλιο, όπου τοποθετούνται διαχωριστικά από πλεξιγκλάς μεταξύ των βουλευτών.

Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί πλέον να επιτραπεί ξανά ένας "περιορισμένος αριθμός επισκεπτών", και οι φωτορεπόρτερ θα έχουν και πάλι περισσότερες δυνατότητες για τις φωτογραφήσεις τους, εξήγησε ο πρόεδρος Βόλφγκανγκ Σομπότκα.

Λόγω του κορονοϊού, είχε καταστεί αναγκαία η αραίωση των καθισμάτων των βουλευτών στη "Μεγάλη Αίθουσα Ρεντούντεν" των πρώην ανακτόρων του Χόφμπουργκ, και προς τούτο είχε δημιουργηθεί με τη συνένωση με τη διπλανή "Γκαλερί", ένας ενιαίος χώρος, για να φιλοξενούνται σε αυτόν, στο σύνολό τους οι 183 Αυστριακοί βουλευτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Θετικός ο αυστριακός ΥΠΕΞ ακυρώνει επισκέψεις σε Ελλάδα και Κύπρο

«Μέχρι στιγμής είναι ασυμπτωματικός», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων APA ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Για τον λόγο αυτόν, ο υπουργός ακύρωσε τις προγραμματισμένες επισκέψεις του τις προσεχείς ημέρες σε Μ. Βρετανία, Δανία, Ελλάδα και Κύπρο.
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Για πρώτη φορά από τις 10 Αυγούστου κάτω από 1 η αναπαραγωγή του κορονοϊού

Ο αριθμός αναπαραγωγής 1 σημαίνει ότι ενεργοποιείται άλλη μια νέα λοίμωξη ανά περίπτωση, και αυτό οδηγεί σε έναν σταθερό αριθμό νέων λοιμώξεων κάθε μέρα, δηλαδή σε ενδημική εξάπλωση του ιού.
ΔΙΕΘΝΗ

Στις 12 Οκτωβρίου η έκθεση για τις μολύνσεις τουριστών από κορονοϊό στο χειμερινό θέρετρο Ισγκλ

Σε σχέση με τις λοιμώξεις τουριστών με τον SARS-CoV-2 στο χειμερινό θέρετρο Ισγκλ, που έγιναν πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο τον Μάρτιο, η Αυστριακή Ένωση Προστασίας Καταναλωτών είχε καταθέσει τις πρώτες τέσσερις επίσημες αγωγές ευθύνης από τα θύματα.
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Σε ισχύ τα νέα αυστηρότερα μέτρα για περιορισμό του κορονοϊού

Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους, σε ολόκληρο το εμπόριο, στον τομέα των υπηρεσιών, σε δημόσιες υπηρεσίες όπου υπάρχει επαφή με το κοινό, και στα σχολεία.