ΓΔ: 2374.73 1.19% Τζίρος: 151.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:25:40
Φωτο: ΑΠΕ

ΗΠΑ: Προβάδισμα του Μπάιντεν στην Πενσιλβάνια και στη Φλόριντα

«Ψεύτικες» χαρακτηρίζει τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν να βρίσκεται πίσω στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πίσω σε δύο πολιτείες, που είχαν κρίσιμη σημασία για τη σύνθεση του Σώματος των Εκλεκτόρων το 2016, βρίσκεται ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκε χθες, Πέμπτη.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες (52%-44%) μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων στην Πενσιλβάνια, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο Quinnipiac.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει τον Μπάιντεν να προηγείται 3 ποσοστιαίες μονάδες (48%-45%) στη Φλόριντα, ενώ το προβάδισμα αυτό βρίσκεται εντός του περιθωρίου του στατιστικού λάθους.

Η αναφερόμενη δημοσκόπηση είναι μία από αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τις προηγούμενες ημέρες και δείχνουν ότι ο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα τόσο σε παναμερικανικό επίπεδο, όσο και στις λεγόμενες κρίσιμες πολιτείες, μετά τις ειδικές τελετές για την αποδοχή του προεδρικού χρίσματος των δύο κομμάτων, που έγιναν τον προηγούμενο μήνα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ απέρριψε τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν να βρίσκεται πίσω στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, χαρακτηρίζοντας τις «ψεύτικες» και επικαλούμενος τις προεδρικές εκλογές του 2016, στις οποίες βρίσκονταν πίσω στις δημοσκοπήσεις, αλλά τελικά νίκησε το βράδυ των εκλογών.

Στην Πενσιλβάνια και τη Φλόριντα, όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσαν στην πλειοψηφία τους ότι έχουν διαμορφώσει άποψη για το ποιον θα υποστηρίξουν την ημέρα των εκλογών, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να αλλάξουν γνώμη.

Στη Φλόριντα, 93% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι σίγουροι για την επιλογή τους, ενώ ποσοστό 94% δήλωσε το ίδιο στην Πενσιλβάνια. Μεταξύ των υποστηρικτών του Μπάιντεν στις δύο πολιτείες, η πλειοψηφία δήλωσε ότι η επιλογή τους έχει κίνητρο την απέχθεια τους για τον Τραμπ.

Στη Φλόριντα, 64% των συμμετεχόντων που υποστηρίζουν τον Μπάιντεν δήλωσε ότι το πράττουν επειδή δεν τους αρέσει ο Τραμπ και το 65% δήλωσαν το ίδιο μεταξύ των υποστηρικτών του Δημοκρατικού υποψηφίου στην Πενσιλβάνια.

Στο μεταξύ, το 53% των υποστηρικτών του Τραμπ στις δύο πολιτείες δήλωσαν ότι η επιλογή τους κινητοποιήθηκε από μία προτίμηση στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου.

Η αναφερόμενη δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 28ης Αυγούστου και της 1ης Σεπτεμβρίου, με συμμετοχή 1.235 πιθανών ψηφοφόρων από τη Φλόριντα και 1.107 από την Πενσιλβάνια μέσω κινητών και συμβατικών τηλεφωνικών συσκευών. Το ποσοστό λάθους της δημοσκόπησης κυμαίνεται μεταξύ του 2,8% και του -3%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ Κίνα σημαίες σκάκι
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικές εταιρίες αναζητούν ειδικούς στην Κίνα και στην AI της

Όλο και περισσότερες διεθνείς εταιρείες ενσωματώνουν τεχνητή νοημοσύνη στις επενδυτικές τους δραστηριότητες στην Κίνα. Η Bridgewater Associates αναζητά ειδικό AI με γνώση της κινεζικής αγοράς και της πολιτικής για έρευνα στη Νέα Υόρκη.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Εμιράτα: Η Τεχεράνη πρέπει να συμφωνήσει με ΗΠΑ, λέει αξιωματούχος

Ο διπλωματικός σύμβουλος των ΗΑΕ Ανουάρ Γκάργκας δήλωσε πως η Μέση Ανατολή δεν αντέχει άλλη αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιράν, καλώντας την Τεχεράνη να προχωρήσει σε συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα και να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια αποζημίωση από το Χάρβαρντ

Ο Τραμπ ζήτησε 1 δισ. δολάρια αποζημίωση από το Χάρβαρντ, κατηγορώντας το για αντισημιτισμό και «woke» ιδεολογία, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η κυβέρνηση του σχεδίαζε να αποσύρει αξιώσεις κατά του πανεπιστημίου.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Πιτ Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Πιτ Χέγκσεθ στο αμερικανικό Πεντάγωνο, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον υφυπουργό Πολέμου Ελμπριτζ Κόλμπι για διμερή θέματα.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Υπάρχουν επαφές με ΗΠΑ, αλλά όχι διάλογος, δηλώνει υφυπουργός

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κούβας ανέφερε πως υπάρχουν διπλωματικές ανταλλαγές με τις ΗΠΑ, αλλά όχι επίσημος διάλογος. Αντίθετα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνομιλούν με την Κούβα και βλέπει πιθανότητα συμφωνίας.