Φώτο: Shutterstock

Οι ελπίδες του Ιταλού υπ. Υγείας για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας τόνισε πως στο τέλος του χειμώνα θα έχει σωθεί η χώρα και θα έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Την ανάγκη να αντέξει ακόμα μερικούς μήνες το υγειονομικό σύστημα της χώρας υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, στο τέλος του χειμώνα θα έχουμε σωθεί», τόνισε ο Σπεράντσα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επανέναρξη της πειραματικής φάσης του εμβολίου AstraZeneca, «είναι οπωσδήποτε μια καλή είδηση», διότι «τα προβλήματα που είχαν προκύψει δεν συνδέονταν με το εμβόλιο».

Σε ότι αφορά την επανέναρξη του σχολικού έτους, που στην Ιταλία ορίστηκε για αύριο, ο Ιταλός υπουργός υγείας τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουν μόνοι και τα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπίζονται από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας».

Ο Σπεράτσα, τέλος, κατέστησε σαφές ότι η μέτρηση της θερμοκρασίας των παιδιών θα πρέπει να γίνεται από τους γονείς, στο σπίτι, και ότι «για απουσίες μεγαλύτερες των τριών ημερών θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον παιδίατρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ