Φώτο: Shutterstock

Τραμπ: Ζήτημα 3 ή 4 εβδομάδων η διάθεση ενός εμβολίου

Στα 37.017 τα νέα κρούσματα στις ΗΠΑ, 1.105 νέοι θάνατοι. Συνεχίζει να αμφισβητεί επιστήμονες και ειδικούς ο Ντ. Τραμπ.

Τρεις ή τέσσερις εβδομάδες μακριά ενδέχεται να βρίσκεται ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δήλωσε εχθές ο Ντόναλντ Τραμπ, υποβαθμίζοντας τις προβλέψεις Αμερικανών αξιωματούχων από τον τομέα της Υγείας, αλλά και της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Inc., που έχουν διατυπωθεί προηγούμενα μέσα στο μήνα.

Μιλώντας σε μία εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από το ABC News στη Φιλαδέλφεια, υπερασπίστηκε τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνησή του, δηλώνοντας ότι το εμβόλιο θα διανεμηθεί, σύντομα.

«Είμαστε πολύ κοντά για να έχουμε ένα εμβόλιο», είπε. «Αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια, για την προηγούμενη κυβέρνηση θα απαιτούνταν ίσως χρόνια για την ύπαρξη ενός εμβολίου, εξαιτίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) και όλων των εγκρίσεων. Βρισκόμαστε μεταξύ εβδομάδων για να το έχουμε. Ξέρετε, μπορεί να είναι τρεις ή τέσσερις εβδομάδες», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

37.017 τα νέα κρούσματα

Κατά τουλάχιστον 37.017 στα 6,61 εκατομμύρια αυξήθηκαν τα κρούσματα στις ΗΠΑ, ενώ την προηγούμενη ημέρα ήταν στα 6,57 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19, όπως δείχνει η καταμέτρηση του Reuters.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 1.105 στους 195.699 θανάτους. Την προηγούμενη ημέρα, είχαν καταμετρηθεί 194.594 θάνατοι, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ