Φώτο: ΑΠΕ

Το Σάββατο η ανακοίνωση της επιλογής Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη καταστήσει σαφές πως σκοπεύει να επιλέξει γυναίκα.

Το Σάββατο στις 17:00 (τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ώρα Ελλάδας) θα γίνει πιθανόν η ανακοίνωση του ονόματος του προσώπου που θα ορίσει ο Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιο για την πλήρωση της έδρας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, που έμεινε κενή με τον θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ. 

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι πλησιάζει στη λήψη της απόφασης για το πρόσωπο που θα ορίσει υποψήφιο, ενώ έχει ήδη καταστήσει σαφές πως σκοπεύει να επιλέξει γυναίκα.

«Αν με ρωτούσε κανείς, θα έλεγα πως μια γυναίκα θα ήταν στην καλύτερη θέση» για να καταλάβει την έδρα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ, κρίνοντας πως «επιλογή μιας γυναίκας θα ήταν σίγουρα συνετή».

Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί ζητούν από τον Τραμπ να μην ονομάσει νέο μέλος του κορυφαίου οργάνου της αμερικανικής δικαιοσύνης προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αισιόδοξη η Ν. Πελόσι για μία συμφωνία για το οικονομικό πακέτο στις ΗΠΑ

Ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι διαφορές παραμένουν, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να υπάρξει ένα νομοσχέδιο πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ υποβίβασε σε «πρωθυπουργό» της Γαλλίας τον Εμανουέλ Μακρόν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Γαλλίας κατέβαλαν προσπάθειες να οικοδομήσουν στενή σχέση λίγο καιρό μετά την εκλογή του Μακρόν. Όμως στην πορεία, η σχέση τους επιδεινώθηκε αισθητά.