ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στη Swiss Medical Group Holding πέρασε η CoreMedica Europe

Η CoreMedica Europe ήταν πρόσφατα πρωτοσέλιδο στην Ελβετία για το γεγονός ότι για πρώτη φορά το τεστ ανίχνευσης COVID-19 και του ανοσολογικού προφίλ βγήκε στην αγορά συνδυαζόμενο με το υπάρχον οικιακό κιτ αυτοσυλλογής (self -collection kit).

Η Swiss Medical Group (SMG) Holding Luxembourg ΑΕ, η οποία ηγείται της ανάπτυξης της STARKS Age-Management στην Ευρώπη και την Ασία, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της CoreMedica προκειμένου να αναπτυχθεί στην Ευρώπη αλλά και στην παγκόσμια αγορά

Η CoreMedica Europe ήταν πρόσφατα πρωτοσέλιδο στην Ελβετία για το γεγονός ότι για πρώτη φορά το τεστ ανίχνευσης COVID-19 και του ανοσολογικού προφίλ βγήκε στην αγορά συνδυαζόμενο με το υπάρχον οικιακό κιτ αυτοσυλλογής (self -collection kit). Αυτό επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να συλλέξουν μερικές σταγόνες αίματος και να τις αποστείλουν ταχυδρομικώς στο διαπιστευμένο εργαστήριο της CoreMedica Europe στη Γενεύη για τον έλεγχο για το αντίσωμα IgG αντι-SARS-COV-2 και την αξιολόγηση οποιασδήποτε προηγούμενης λοίμωξης από τον SARS-COV-2, τον ιό που ευθύνεται για τη νόσο COVID και ένα σύνολο 5 βασικών βιοδεικτών που είναι γνωστό ότι είναι σημαντικοί για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (βιταμίνη D, ψευδάργυρος, μαγνήσιο χαλκός, σελήνιο), καθώς και εξατομικευμένες εφαρμόσιμες συμβουλές για να βοηθήσουν τους ασθενείς στην ενίσχυση της φυσικής τους άμυνας από τις επιπτώσεις μιας πιθανής μελλοντικής ιογενούς λοίμωξης.

«Στο γενικότερο πλαίσιο της επιδημίας και των περιοριστικών μέτρων, βασικός στόχος της CoreMedica είναι η συλλογή μερικών σταγόνων αίματος από τον ασθενή στο ίδιο του σπίτι χωρίς την ανάγκη επαφής του νοσηλευτικού προσωπικού και η διεξαγωγή της εξέτασης σε ελεγχόμενο εργαστηριακό περιβάλλον. Από 3 σταγόνες αίμα που λαμβάνονται από το δάχτυλό σας, η εξέταση μας είναι σε θέση να αποφανθεί εάν κάποιος έχει προσβληθεί από κορωνοϊο κατά το παρελθόν και μπορεί να βοηθήσει στην αποσαφήνιση της γενικής ανοσολογικής κατάστασής, αξιολογώντας βασικούς δείκτες στο αίμα», αναφέρει ο Δρ Jean-Marc Leroux, Διευθύνων Σύμβουλος της CoreMedica Europe.

«Με αυτό το τεστ διαθέτουμε τη γνώση μας και την τεχνογνωσία μας από τις διαγνωστικές εξετάσεις και τις εξατομικευμένες ιατρικές συμβουλές, στην καταπολέμηση του COVID 19, με ένα σύνολο βασικών βιοδεικτών που είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου μαζί με μια ακριβή περίληψη των αποτελεσμάτων έτσι ώστε να το βοηθήσουν να ενισχύσει τη φυσική του άμυνα από τις επιπτώσεις μιας μελλοντικής πιθανής ιογενούς λοίμωξης», αναφέρει ο Pierre-Edouard Sottas, ο Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος της CoreMedica Europe.

Η τεχνογνωσία της CoreMedica δεν περιορίζεται στον αιματολογικό έλεγχο για τον COVID-19 καθώς το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα έγκειται στην εξατομικευμένη ανάλυση βιολογικών δεδομένων σε τρεις κύριους άξονες:

  • Συλλογή κ ανάλυση δεδομένων υγείας μέσω οικιακών κιτ αυτο-συλλογής με μερικές σταγόνες αίματος,
  • Ανάλυση ενός μεγάλου αριθμού βιοδεικτών, με μια μοναδική τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε επί σειρά ετών.
  • Παροχή εξατομικευμένης συμβουλευτικής με χρήση τεχνολογίας κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίες που εφαρμόζεται στον τομέα της ανοσίας , της διατροφής, του αθλητισμού και της αντιγήρανσης.

«Ο στόχος της SMG είναι να ενσωματώσει τη μοναδική τεχνογνωσία της CoreMedica Europe στον τομέα των αιματολογικών εξετάσεων και της προσωποποιημένης συμβουλευτικής, στο δίκτυο των κλινικών αντιγήρανσης που αναπτύσσει στην Ευρώπη, να βελτιώσει τα μοντέλα P4 στον τομέα της αντιγήρανσης και να προωθήσει την προληπτική φροντίδα , μειώνοντας έτσι το κόστος των θεραπειών», αναφέρει ο Francois Marland, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Swiss Medical και Πρόεδρος της CoreMedica Europe.

Σήμερα, η SMG έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της με κλινικές διαχείρισης της ηλικίας (age –management clinics) στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα, ενώ συνεχίζει δυναμικά με την ανάπτυξη οκτώ ακόμη κλινικών στη Γερμανία το 2020-2021 και ένα σχέδιο ανάπτυξης 52 κλινικών διαχείρισης της ηλικίας στην Ευρώπη μέχρι το 2025, αναπτυσσόμενο είτε μέσω οργανικής ανάπτυξης είτε μέσω της εξαγοράς ήδη εδραιωμένων ιατρείων.

Βάσει της συμφωνίας εξαγοράς, η SMG ανέλαβε τους χώρους της CoreMedica Europe στη Γενεύη, την ομάδα και την τεχνογνωσία της, τις άδειες και όλα τα σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τους αλγόριθμους και τα λοιπά πνευματικά δικαιώματα και διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία αποκλειστικής διανομής στη Βόρεια Αμερική με την CoreMedica Laboratories Inc, ένα εργαστήριο διαπιστευμένο από το Σύλλογο Αμερικάνων Παθολόγων (CAP) και πιστοποιημένο σύμφωνα με τις τροπολογίες βελτίωσης κλινικών εργαστηρίων ( CLIA ), με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

louxembourgo
ΔΙΕΘΝΗ

Και πάλι στο στόχαστρο για «φορολογικούς παραδείσους» το Λουξεμβούργο

Το οικονομικό έτος 2018-2019 6.500 δισεκ. ευρώ ήταν τοποθετημένα σε υπεράκτιες εταιρίες στο Λουξεμβούργο, δηλ. πάνω από 10 φορές το ΑΕΠ το 2019 της χώρας αυτής, τρίτου χρηματοπιστωτικού κέντρου της Ευρώπης μετά το Λονδίνο και τη Ζυρίχη.
ΔΙΕΘΝΗ

Αλβανία: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ερντογάν, υπογραφή επτά συμφωνιών

Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, και αμέσως μετά παρέστη σε τελετή παράδοσης 520 διαμερισμάτων που κατασκευάστηκαν με τουρκικά κονδύλια για τους πληγέντες από τον σεισμό του Νοεμβρίου 2020.
Pascal_Donohoe
ΔΙΕΘΝΗ

Επιμένει το Eurogroup στην πρόβλεψη ότι θα πέσει ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλότερα επίπεδα για περισσότερο χρονικό διάστημα, αλλά θα αρχίσει να υποχωρεί μέσα στο έτος, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Π. Ντόναχιου. Οι οικονομίες επιστρέφουν στα προ πανδημίας επίπεδα.
ΔΙΕΘΝΗ

Σολτς: Είναι νωρίς για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων στην ΕΕ

Η Μαδρίτη ελπίζει ότι θα πείσει το Βερολίνο να στηρίξει μια σειρά πιο χαλαρών δημοσιονομικών κανόνων, όπως επιθυμούν επίσης η Γαλλία και η Ιταλία, ώστε να τεθεί σε πιο ρεαλιστική βάση ο στόχος περί μείωσης του χρέους.