Φώτο: Shutterstock

Αυστρία: Για πρώτη φορά από τις 10 Αυγούστου κάτω από 1 η αναπαραγωγή του κορονοϊού

Ο αριθμός αναπαραγωγής 1 σημαίνει ότι ενεργοποιείται άλλη μια νέα λοίμωξη ανά περίπτωση, και αυτό οδηγεί σε έναν σταθερό αριθμό νέων λοιμώξεων κάθε μέρα, δηλαδή σε ενδημική εξάπλωση του ιού.

Σημαντική αύξηση, κατά 852, παρουσιάζει ο αριθμός νέων μολύνσεων με κορονοϊό στην Αυστρία (πληθυσμός 8,9 εκατομμύρια κάτοικοι) μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τα ενεργά κρούσματα να ανέρχονται σήμερα σε 8.578 και το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα να είναι 47.635.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, 494 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, και από αυτούς οι 97 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 786 και έχουν διενεργηθεί 1.673.868 διαγνωστικά τεστ.

Στη Βιέννη σημειώθηκε από χθες μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη αύξηση, 476 νέες περιπτώσεις, ενώ αρκετή αύξηση σε νέα κρούσματα καταγράφηκε σε κάποια από τα άλλα οκτώ αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, 177 στην Κάτω Αυστρία και 117 στην Άνω Αυστρία, με τις λιγότερες νέες μολύνσεις να εμφανίζονται στο Μπούργκενλαντ με μόνον επτά περιπτώσεις.

Όπως αναφέρεται, τόσο από την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων όσο και από το Πολυτεχνείο του Γκρατς, ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής για την Αυστρία είναι κάτω από 1,0 για πρώτη φορά από τις 10 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να μόλυνε πρόσφατα κατά μέσο όρο 0,99 άλλα άτομα, ωστόσο εκτιμάται ταυτόχρονα πως «ο αριθμός των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται κάθε μέρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυξημένο επίπεδο». 

Για τον αριθμό αναπαραγωγής εξετάστηκε η περίοδος από 17 έως 29 Σεπτεμβρίου και ο εκτιμώμενος ημερήσιος ρυθμός αύξησης των νέων λοιμώξεων ήταν μείον 0,6% για τις 29 Σεπτεμβρίου, και όπως τονίζεται από τους ειδικούς σε ορισμένα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια, ο αριθμός των νεοδιαγνωσθέντων περιπτώσεων ήταν πολύ χαμηλός, και γι 'αυτό οι διακυμάνσεις στον αριθμό των αναπαραγωγών πρέπει να ερμηνεύονται με μεγάλη προσοχή.

Στα κρατίδια Μπούργκενλαντ, Καρινθία και Σάλτσμπουργκ, ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής είναι πάνω από 1, ωστόσο, υπάρχει μια τάση να μειώνεται προς την κατεύθυνση του 1, ενώ, στην Κάτω Αυστρία, την Άνω Αυστρία, τη Στυρία και τη Βιέννη, ο αριθμός είναι περίπου 1 και στο Τιρόλο και το Φόραρλμπεργκ αρκετά πιο κάτω, αναφέρθηκε κατά τη σχετική ενημέρωση.

Ένας αριθμός αναπαραγωγής 1 σημαίνει ότι ενεργοποιείται μια άλλη νέα λοίμωξη ανά περίπτωση, και αυτό οδηγεί θεωρητικά σε έναν σταθερό αριθμό νέων λοιμώξεων κάθε μέρα, δηλαδή μια ενδημική εξάπλωση του ιού.

Η Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων επισημαίνει, ωστόσο, ότι ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγών δεν λέει τίποτα για τον ημερήσιο αριθμό περιπτώσεων, οι οποίες είχαν πρόσφατα σταθεροποιηθεί σε «αυξημένο επίπεδο» με 600 έως 800 νέες μολύνσεις την ημέρα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικά τεστ Covid-19 στη Βιέννη για να «προλάβουν» τα Χριστούγεννα

Η Βιέννη θέλει να ξεκινήσει τα τεστ το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός αριθμός προσέλευσης, καθώς, αργότερα, κανένας δεν θα θέλει να υποβληθεί σε τεστ αν πρέπει να υπολογίζει ότι θα περάσει τις εορτές των Χριστουγέννων σε καραντίνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρό lockdown στην Αυστρία, από τις 17 Νοεμβρίου ως τις 6 Δεκεμβρίου

Το νέο, "πλήρες" πλέον lockdown προβλέπει επίσης το κλείσιμο  όλων των επιχειρήσεων παροχών προσωπικών υπηρεσιών, όπως, για παράδειγμα, κομμωτές, αισθητικοί  και μασέρ, ενώ, όπου αυτό είναι δυνατόν, θα υπάρχει τηλεργασία, όπως σημείωσε ο καγκελάριος.   
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία ο καγκελάριος της Αυστρίας

Σύμφωνα με το Der Spiegel στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής ο αυστριακός Καγκελάριος θα επιμείνει ότι η μέχρι τώρα διστακτική Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στείλει ένα ομόφωνο μήνυμα - «στοπ» - προς την Άγκυρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βιέννη

Η ανακοίνωση συνοδευόταν από μια φωτογραφία ενός άνδρα με γένια, που ονομάζεται «Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι», ο οποίος επιτέθηκε εναντίον πολιτών στο κέντρο της Βιέννης χθες με ένα όπλο και ένα πολυβόλο, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.