ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αλεξάντερ Λουκασένκο
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο σε επίσημη εμφάνιση με σημαίες της Λευκορωσίας.

Συνάντηση Λουκασένκο με πολιτικούς κρατουμένους στη φυλακή

Όπως αναφέρει δημοσίευμα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας συζήτησε με τους πολιτικούς κρατούμενους για τις αλλαγές που προτείνει στο Σύνταγμα της χώρας.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο πήγε σε μια φυλακή του Μινσκ το Σάββατο για να έχει συνάντηση με κρατούμενους ηγέτες της αντιπολίτευσης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Σε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από ένα φιλοκυβερνητικό δίκτυο στο Telegram και το οποίο επικαλείται το Belta στην ιστοσελίδα του, ο Λουκασένκο και έντεκα ακόμη πρόσωπα, ντυμένοι απλά, φαίνονται να κάθονται γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι που είναι στολισμένο με λουλούδια.

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Βίκτορ Μπαμπαρίκο, στον οποίο απαγορεύτηκε να θέσει υποψηφιότητα στις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές του Αυγούστου και ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση τον Ιούλιο μαζί με τον γιο του, διακρίνεται στα αριστερά του Λουκασένκο στη φωτογραφία. Εκπρόσωπος της ομάδας του Μπαμπαρίκο, ο Γκλεμπ Γκέρμαν, είπε ότι πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι γνήσια αλλά ότι δεν γνωρίζει τον λόγο της συνάντησης. «Όλοι επεξεργάζονται αυτές τις πληροφορίες τώρα», είπε.

Όλοι όσοι βρίσκονταν γύρω από το τραπέζι εκτός από τον πρόεδρο είχαν μια κάρτα με το όνομά τους μπροστά τους. Η μόνη γυναίκα που ήταν στο τραπέζι ήταν ένα μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, η δικηγόρος Λίλια Βλάσοβα, η οποία προφυλακίστηκε στα τέλη Αυγούστου.

Κατά τη συνάντηση, ο 66χρονος Λουκασένκο μίλησε για τις αλλαγές που προτείνει στο Σύνταγμα της Λευκορωσίας, σύμφωνα με το Belta. «Το Σύνταγμα δεν μπορεί να γραφτεί στο δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος Λουκασένκο σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Η αντιπροσωπεία της Λευκορωσίας δεν πήγε στο Συμβούλιο Ειρήνης λόγω βίζας

Η Λευκορωσία δεν παρευρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ στην Ουάσινγκτον λόγω έλλειψης θεωρήσεων εισόδου, αν και είχε προσκληθεί ως ιδρυτικό μέλος, ανακοίνωσε το Μινσκ.
Απεικόνιση εγκεφαλικού επεισοδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος ο Μίκολα Στάτκεβιτς μετά από εγκεφαλικό στη φυλακή

Ο Λευκορώσος αντιφρονών Μίκολα Στάτκεβιτς απελευθερώθηκε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με τη Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια. Είχε αρνηθεί την απέλαση το 2025 και επέστρεψε στη φυλακή, ενώ είχε καταδικαστεί το 2020.
Αλεξάντερ Λουκασένκο πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις της Ουκρανίας κατά Λουκασένκο για στήριξη στη Ρωσία στον πόλεμο

Η Ουκρανία επέβαλε σήμερα κυρώσεις στον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο, διαμηνύοντας ότι θα ενισχύσει τα αντίποινα κατά του Μινσκ για τη στήριξη στη Ρωσία στον πόλεμο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι στα κοινωνικά δίκτυα.
μετεωρολογικό μπαλόνι ουρανός
ΔΙΕΘΝΗ

Κλειστό για μία ώρα το αεροδρόμιο Βίλνιους λόγω μπαλονιών από Λευκορωσία

Το αεροδρόμιο Βίλνιους έκλεισε για 75 λεπτά λόγω εισόδου μετεωρολογικών μπαλονιών από τη Λευκορωσία. Είναι η 11η φορά από τον Οκτώβριο που σημειώνεται ανάλογο περιστατικό, με τις αρχές να αναφέρουν κίνδυνο για την ασφάλεια πτήσεων.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανία: Κλείσιμο αεροδρομίου Βίλνιους λόγω ύποπτων αεροστάτων

Το αεροδρόμιο του Βίλνιους ανέστειλε εκ νέου τη λειτουργία του, εξαιτίας αεροστάτων που στάλθηκαν από τη Λευκορωσία και προκάλεσαν αναστάτωση στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων.
Αλεξάντερ Λουκασένκο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λουκασένκο θα συμμετάσχει στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο υπέγραψε συμφωνία για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το κανάλι Pul Pervogo. Νωρίτερα η Λευκορωσία είχε ανακοινώσει σχετική πρόσκληση από την Ουάσινγκτον.