Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Καθυστερεί η ψηφοφορία για την έρευνα παραπομπής του Ντ. Τραμπ

Η Νάνσι Πελόζι και η ηγεσία των Δημοκρατικών θα καθυστερήσουν την διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την εξουσιοδότηση έναρξης της επίσημης έρευνας παραπομπής του προέδρου Τραμπ.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και οι υπόλοιποι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος θα καθυστερήσουν την διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας στην ολομέλεια του σώματος και σχετικά με την εξουσιοδότηση έναρξης της έρευνας για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το POLITICO που επικαλείται πολλαπλούς βουλευτές, αλλά και τους βοηθούς τους.

Ωστόσο, πηγές από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος σημειώνουν ότι η απόφαση αυτή «θα επανεξεταστεί σε κάποια χρονική στιγμή».

Η εξέλιξη αυτή, καταγράφεται μετά από την αντίδραση τόσο των προέδρων των επιτροπών, αλλά και μελών της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, με έμφαση στις επιτροπές που έχουν ουσιαστικό ρόλο στην διεξαγωγή της έρευνας, αλλά κι έναν αριθμό κεντρώων βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν σκληρό προεκλογικό αγώνα για την επανεκλογή τους.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Τραμπ, ο Λευκός Οίκος, αλλά και Ρεπουμπλικάνοι που είναι μέλη στο Κογκρέσο έχουν επικεντρώσει την κριτική τους στην μη πραγματοποίηση της ψηφοφορίας στην ολομέλεια, χαρακτηρίζοντας την έναρξη της έρευνας ως παράνομη.

Παράλληλα, η πλευρά Τραμπ θεωρεί την έναρξη της έρευνας ως μία απαράδεκτη εξέλιξη που έρχεται σε αντίθεση με το (κοινοβουλευτικό) προηγούμενο που έχει καθιερωθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Έτσι, οι υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ χαρακτηρίζουν την έρευνα ως παράνομη.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί υπεραμύνονται της διαδικασίας που ακολουθούν, καθώς επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων παίρνουν καταθέσεις από μάρτυρες κεκλεισμένων των θυρών, για την συγκέντρωση αποδείξεων, σχετικά με τα όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του προέδρου Τραμπ, αλλά και του προσωπικού δικηγόρου του Ρούντι Τζιουλιάνι.

Ο Τζιουλιάνι και οι ενέργειες του στην υπόθεση της Ουκρανίας βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας που διεξάγεται από τις επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων, σχετικά με το αίτημα που φέρεται να εξέφρασε ο πρόεδρος Τραμπ για την διενέργεια έρευνας από τις ουκρανικές αρχές για τις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και γιου του κι αναφορικά με την καθυστέρηση χορήγησης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Πράσινο φως» Τραμπ για τη μεταβίβαση της εξουσίας στον Μπάιντεν

Αν και απέφυγε να αναγνωρίσει καθαρά τη νίκη του Δημοκρατικού Μπάιντεν, ο απερχόμενος πρόεδρος έπειτα από δύο εβδομάδες και πλέον μιας άρνησης άνευ προηγουμένου στην αμερικανική πολιτική ιστορία, έδωσε την έγκρισή του.
usa-immigrants-metanasteutiko-ipa
ΔΙΕΘΝΗ

Ομοσπονδιακός δικαστής ματαιώνει πρωτοβουλία Τραμπ για το μεταναστευτικό

Η χθεσινή απόφαση διατηρεί σε ισχύ το πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα, γνωστό με το ακρώνυμο DACA, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 2012 και προστατεύει τους επονομαζόμενους «Ονειροπόλους», παράτυπους μετανάστες που μπήκαν στη χώρα όταν ήταν παιδιά.