Φώτο: ΑΠΕ

Την απόλυτη πλειοψηφία κερδίζει η Αρντέρν στις εκλογές στη Ν. Ζηλανδία

Με καταμετρημένο το 10% των ψήφων, το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 49,9%. Με μεγάλη διαφορά ακολουθεί το συντηρητικό Εθνικό Κόμμα της Τζούντιθ Κόλινς ακολουθεί στο 26%

Μεγάλη κερδισμένη φαίνεται πως θα είναι η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν στις εκλογές που διεξάγονται στη χώρα. Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των σημερινών βουλευτικών εκλογών το Εργατικό Κόμμα της κεντροαριστερής πρωθυπουργού εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία. 

Με καταμετρημένο το 10% των ψήφων, το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 49,9%. Με μεγάλη διαφορά ακολουθεί το συντηρητικό Εθνικό Κόμμα της Τζούντιθ Κόλινς ακολουθεί στο 26%

Για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας (61 έδρες) στη Βουλή απαιτείται ποσοστό άνω του 48% ποσοστό που φαίνεται ότι η Αρντέρν θα το κερδίσει. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται και τα τελικά αποτελέσματα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σαρωτική νίκη της Άρντερν στη Ν. Ζηλανδία, η αντιπολίτευση παραδέχθηκε την ήττα της

Η ισχυρή εντολή που λαμβάνει η Άρντερν σημαίνει ότι μπορεί να σχηματίσει την πρώτη μονοκομματική κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας εδώ και δεκαετίες και να φέρει εις πέρας την προοδευτική μεταμόρφωση που είχε υποσχεθεί στους πολίτες της χώρας της.
ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές τη 19η Σεπτεμβρίου προκήρυξε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

«Θα ζητήσω από τους πολίτες να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη σημερινή κατεύθυνση της κυβέρνησης, που βασίζεται στη σταθερότητα και την ισχυρή οικονομία τόνισε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν.
ΔΙΕΘΝΗ

Στοπ στην αναπαραγωγή τραγουδιών του Φιλ Κόλινς στις συγκεντρώσεις του Τραμπ

Ο Νιλ Γιανγκ και τα συγκροτήματα Dexys Midnight Runners, Panic! At The Disco, The Rolling Stones, Linkin Park έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη ή έχουν προειδοποιήσει ότι θα πάρουν μέτρα για να μην ακούγεται η μουσική τους στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ.