ΓΔ: 887.59 1.00% Τζίρος: 23.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:49:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Την απόλυτη πλειοψηφία κερδίζει η Αρντέρν στις εκλογές στη Ν. Ζηλανδία

Με καταμετρημένο το 10% των ψήφων, το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 49,9%. Με μεγάλη διαφορά ακολουθεί το συντηρητικό Εθνικό Κόμμα της Τζούντιθ Κόλινς ακολουθεί στο 26%

Μεγάλη κερδισμένη φαίνεται πως θα είναι η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν στις εκλογές που διεξάγονται στη χώρα. Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των σημερινών βουλευτικών εκλογών το Εργατικό Κόμμα της κεντροαριστερής πρωθυπουργού εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία. 

Με καταμετρημένο το 10% των ψήφων, το Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 49,9%. Με μεγάλη διαφορά ακολουθεί το συντηρητικό Εθνικό Κόμμα της Τζούντιθ Κόλινς ακολουθεί στο 26%

Για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας (61 έδρες) στη Βουλή απαιτείται ποσοστό άνω του 48% ποσοστό που φαίνεται ότι η Αρντέρν θα το κερδίσει. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται και τα τελικά αποτελέσματα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σαρωτική νίκη της Άρντερν στη Ν. Ζηλανδία, η αντιπολίτευση παραδέχθηκε την ήττα της

Η ισχυρή εντολή που λαμβάνει η Άρντερν σημαίνει ότι μπορεί να σχηματίσει την πρώτη μονοκομματική κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας εδώ και δεκαετίες και να φέρει εις πέρας την προοδευτική μεταμόρφωση που είχε υποσχεθεί στους πολίτες της χώρας της.
ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές τη 19η Σεπτεμβρίου προκήρυξε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

«Θα ζητήσω από τους πολίτες να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη σημερινή κατεύθυνση της κυβέρνησης, που βασίζεται στη σταθερότητα και την ισχυρή οικονομία τόνισε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν.
Liz Truss, Great Britain, Britain, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λίζ Τράς φαίνεται ότι οδεύει προς την πρωθυπουργία της Βρετανίας

Τα χονδρικά 200.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος ψηφίζουν για να αναδείξουν την ή τον διάδοχο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έπειτα από σειρά σκανδάλων που τον οδήγησαν σε αποχώρηση.
ΔΙΕΘΝΗ

Η ιταλική κεντροαριστερά παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμά της για τις εκλογές

Ο Ενρίκο Λέτα κατηγόρησε την συντηρητική συμμαχία ότι «στοχεύει στην συνολική οπισθοδρόμηση της χώρας» και πρόσθεσε ότι «η προοδευτική παράταξη της Ιταλίας δεν πρόκειται να το επιτρέψει».
italia
ΔΙΕΘΝΗ

Τα ιταλικά κόμματα υπόσχονται εφαρμογή της «ατζέντας Ντράγκι»

Λόγω και της ασυνήθιστης επιλογής -να στηθούν οι κάλπες αμέσως μετά το τέλος του καλοκαιριού-, οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις έχουν επιλέξει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα πολιτικά μηνύματα μέσω διαδικτύου.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανοίγει τα σύνορά της η Ν. Ζηλανδία πλήρως μετά από δύο χρόνια

Οι περισσότεροι επισκέπτες στη Νέα Ζηλανδία πρέπει μολαταύτα να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19 και να υποβάλλονται σε δύο τεστ για τον νέο κορονοϊό μετά την άφιξή τους. Ωστόσο, δεν επιβάλλεται πλέον καραντίνα.