ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πάει στην παράταση η συμφωνία για το Brexit

Σε παρτίδα για γερά νεύρα εξελίσσονται οι συνομιλίες μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το Brexit, καθώς παρά την ευνοϊκή φιλολογία που είχε αναπτυχθεί νωρίτερα, πηγές αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα.

Θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ καθώς πρόσφατες δηλώσεις από βρετανική κυβερνητική πηγή σημειώθηκε πως δεν αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις σήμερα για την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας μεταξύ της Λονδίνου και Βρυξελλών για τους όρους του Brexit.

Η πηγή τόνισε ότι υπάρχουν ζητήματα που καθυστερούν τη συμφωνία και στη Βρετανία και στην ΕΕ. Νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε αναφέρει πως Λονδίνο και Βρυξέλλες μπορεί να κατέληγαν σε μια συμφωνία για τους όρους της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ εντός των επόμενων ωρών.

Η επικεφαλής του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ επίσης τόνισε με tweet της πως «μια κυβερνητική πηγή μου δήλωσε πως δεν υπάρξει μια συμφωνία σήμερα το βράδυ».

Νωρίτερα πάντως ευρωπαϊκές πηγές δήλωναν πως είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη στις Βρυξέλλες μια προσωρινή τεχνική συμφωνία για το Brexit μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας και αναμένει μια "συνολική υποστήριξη" από την κυβέρνηση στο Λονδίνο.

«Οι ισότιμοι όροι και το θέμα των τελωνειακών ελέγχων έχουν συμφωνηθεί. Συναίνεση από τη συνέλευση της Βόρειας Ιρλανδίας κάθε τέσσερα χρόνια», είπε ευρωπαίος αξιωματούχος.

Διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσε ότι πράγματι έτσι συμβαίνει, με μόλις κάποιες συνομιλίες να εκκρεμούν για το καθεστώς του ΦΠΑ. «Επιπλέον μια συνολική υποστήριξη από τη βρετανική κυβέρνηση είναι απαραίτητη για να ξεκινήσουν όλα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία διευρύνει τις εμπορικές της σχέσεις σε Ασία και Ειρηνικό

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρηση του από την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ενταχθεί στην συμφωνία ελεύθερου εμπορίου «Ολοκληρωμένη και Προοδευτική Συμφωνία για τη Σύμπραξη χωρών του Ειρηνικού» (CPTPP).