ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:53:26
Μπαράκ Ομπάμα πορτρέτο

Ομπάμα: Ο Τραμπ τα έκανε «μαντάρα» με την πανδημία

«Δεν αναγνωρίζει καν ότι υπάρχει πρόβλημα», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ και στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε χθες Σάββατο τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ ότι «τα έκανε εντελώς μαντάρα» στη διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

«Οκτώ μήνες από την έναρξη αυτής της πανδημίας και τα νέα κρούσματα εξακολουθούν να καταγράφουν νέα ρεκόρ», είπε ο Ομπάμα σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στήριξης του Δημοκρατικού υποψηφίου προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

«Αυτή η πανδημία θα ήταν δύσκολο να τη διαχειριστεί οποιοσδήποτε πρόεδρος, αλλά η ιδέα ότι αυτός ο Λευκός Οίκος έπραξε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να κάνει μαντάρα είναι παράλογη», τόνισε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος, δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Υπό τους ήχους από κορναρίσματα επιδοκιμασίας από οχήματα που είχαν σταθμεύσει σε αυτή την "drive-in" συγκέντρωση, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο ότι δεν έχει ακόμα σχέδιο καταπολέμησης του νέου κορονοϊού.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται ξαφνικά να μας προστατεύσει. Δεν είναι καν σε θέση να πάρει τις στοιχειώδεις προφυλάξεις για να προστατεύσει τον εαυτό του», σημείωσε, τρεις εβδομάδες μετά τη νοσηλεία του Τραμπ από μόλυνσή του με τον νέο κορονοϊό.

«Δεν αναγνωρίζει καν ότι υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε απάντηση στον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου που πρόβλεψε ξανά χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα, ότι δεν θα ακούμε πια για πανδημία την επομένη των εκλογών.

Αυτή είναι η δεύτερη προεκλογική συγκέντρωση μέσα σε λίγες μέρες στην οποία συμμετέχει ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος προς στήριξη της υποψηφιότητας του πρώην αντιπροέδρου του, Τζο Μπάιντεν.

Ο Ομπάμα ζήτησε την κινητοποίηση των Δημοκρατικών στη Φλόριντα, μια πολιτεία που τον ψήφισε το 2008 και το 2012, την οποία όμως κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

«Φλόριντα, με εκλέξατε δύο φορές. Τώρα σας ζητώ να εκλέξετε τον Τζο», συμπλήρωσε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλεί με απαγόρευση πωλήσεων αεροσκαφών Bombardier στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η καναδική Bombardier δεν θα μπορεί να πουλά αεροσκάφη στις ΗΠΑ, εκτός αν μεταφέρει την παραγωγή εκεί. Τόνισε ότι τα προϊόντα της δεν είναι αρκετά καλά και ζήτησε κατασκευές εντός ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ προτείνει μετονομασία του Νέου Μεξικού σε «Νέα Αμερική»

Ο Τραμπ πρότεινε να μετονομαστεί η πολιτεία Νέο Μεξικό σε «Νέα Αμερική», σε μια κίνηση που μάλλον αποσκοπεί στην απόσπαση της προσοχής από θέματα που απειλούν τη δημοτικότητά του. Η πρόταση απορρίφθηκε άμεσα από τη τοπική κυβέρνηση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν δεν επηρεάζει σοβαρά τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ υποβάθμισε χθες τον αντίκτυπο του πολέμου στο Ιράν για τις ΗΠΑ, λέγοντας πως πρόκειται για «στρατιωτική σύγκρουση», όχι πόλεμο. Η κυβέρνηση ανησυχεί για την επίδραση των ακριβών καυσίμων στη Ρεπουμπλικανική ψήφο.
Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: 400-500 εκατ. δολάρια από MAGA Inc. στις ενδιάμεσες εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 400-500 εκατ. δολάρια από το ταμείο της MAGA Inc. για να στηρίξει Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους στις εκλογές, διαβεβαιώνοντας ότι θα δαπανήσει όσα χρήματα χρειαστούν από το super PAC.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπάρχει «καλή πιθανότητα» συμφωνίας Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την αποστολή των Γουίτκοφ και Κούσνερ για να προωθήσουν πρόταση ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, χωρίς να διευκρινίσει λεπτομέρειες. Οι απεσταλμένοι θα επισκεφθούν Μόσχα και στη συνέχεια το Κίεβο.