ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με «έκπτωση» 425 εκατ. δολαρίων περνάει στη LVMH η Tiffany

Στα 15,775 δισ. δολάρια θα ανέλθει τελικά το ποσό εξαγοράς της Tiffany από την Lοuis Vuitton με τον γαλλικό οίκο ειδών πολυτελείας να καταβάλλει 131,5 δολάρια ανά μετοχή.

Οι οίκοι LVMH και Tiffany αποφάσισαν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες του Σεπτεμβρίου και να υπάρξει τελικά γάμος, αλλά με μικρότερη... «προίκα» για τον παγκόσμιο κολοσσό ειδών πολυτελείας, όπως ανακοίνωσε ο οίκος LVMH που θα καταβάλει τελικά 131,50 δολάρια για κάθε μετοχή του εμβληματικού αμερικανικού οίκου κοσμημάτων, έναντι 135 δολαρίων που προβλεπόταν αρχικά.

Οι δύο όμιλοι «έφθασαν σε συμφωνία που τροποποιεί ορισμένους όρους του συμβολαίου συγχώνευσης τον Νοέμβριο 2019» και «βάσει της συμφωνίας αυτής, η τιμή προσφοράς μειώθηκε και διαμορφώθηκε στα 131,50 δολάρια ανά μετοχή, ενώ ενισχύθηκε η πεποίθηση για την πραγματοποίηση αυτή της επιχείρησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου LVMH

«Σε σχέση με το αρχικό ποσόν των 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυτό αντιπροσωπεύει μείωση της τάξης των 425 εκατομμυρίων», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πληροφορημένη πηγή. Το τελικό ποσόν ανέρχεται σε 15,775 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η ισορροπημένη αυτή συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο του Tiffany επιτρέπει στον οίκο LVMH να εργασθεί για την απόκτηση του Tiffany με ηρεμία και να επαναλάβει τις συνομιλίες με την διεύθυνση του Tiffany σχετικά με την διαδικασία ένταξης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του LVMH Μπερνάρ Αρνό.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην δύναμη και την αξία του εμπορικού σήματος Tiffany και στις αναμφισβήτητες μακροπρόθεσμες στρατηγικές και οικονομικές ωφέλειες αυτής της ένωσης», δήλωσε από την πλευρά του ο Αλεσάντρο Μπολιόλο, γενικός διευθυντής του Tiffany. Ο «γάμος» θα επισφραγισθεί τον Ιανουάριο, μετά την γενική συνέλευση των μετόχων του Tiffany, οι οποίοι πρέπει να εγκρίνουν την συμφωνία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΔΙΕΘΝΗ

Pfizer-Moderna: Η προστασία των εμβολίων εξασθενεί με τον χρόνο

Τόσο η Pfizer όσο και η Moderna έχουν καταθέσει αιτήματα για διενέργεια τρίτης δόσης. Μέχρι στιγμής η επιστημονική κοινότητα εμφανίζεται μάλλον διστακτική να εγκρίνει το αίτημα αυτό, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία.