ΓΔ: 2679.05 -0.03% Τζίρος: 114.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:15:38
Περιπολικό Εθνικής Αστυνομίας Ισπανίας
Φώτο: Shutterstock

Ισπανία: Συνελήφθη Μαροκινός που εγκωμίαζε τον αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι

Σύμφωνα με τις καταλανικές αρχές, είχε αναρτήσει μηνύματα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, εξυμνώντας τη δολοφονία του Πατί.

Ένας Μαροκινός συνελήφθη στη Βαρκελώνη επειδή εγκωμίασε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί στο Παρίσι και υποκίνησε περισσότερες επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική αστυνομία.

Ο άνδρας αυτός, που δεν κατονομάστηκε, συνελήφθη την Παρασκευή. Σύμφωνα με τις καταλανικές αρχές, είχε αναρτήσει μηνύματα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, εξυμνώντας τη δολοφονία του Πατί.

Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε έξω από το σχολείο όπου δίδασκε, από έναν 18χρονο Τσετσένο επειδή είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, στο πλαίσιο ενός μαθήματος. Ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Ο Μαροκινός συνελήφθη για «εξύμνηση της τρομοκρατίας» και «υποκίνηση για τη διάπραξη τρομοκρατικών εγκλημάτων», ανέφερε μέσω του Twitter η καταλανική αστυνομία Μόσος ντ’ Εσκουάντρα. Οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Μακρόν κινητοποίησε χιλιάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας προκειμένου να προστατεύσουν χώρους λατρείας και σχολεία και υπουργοί της κυβέρνησής του προειδοποιούν ότι μπορεί να σημειωθούν και νέες επιθέσεις από ισλαμιστές εξτρεμιστές. Στην Καταλονία, η αστυνομία θα φρουρεί τα γαλλικά σχολεία από την επόμενη εβδομάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο και ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας άνω των 35°C για 90 εκατ. Ευρωπαίους σήμερα, λέει το AFP

Περισσότεροι από 92 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, κυρίως σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, αναμένεται σήμερα να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 35°C, ενώ πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους προβλέπεται να δουν θερμοκρασίες άνω των 30°C, σύμφωνα με το AFP.
όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αυξάνεται η αστυνομική παρουσία στα σύνορα με Ισπανία λόγω μεταναστών

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Νουνιές, ανακοίνωσε την αύξηση των αστυνομικών και χωροφυλάκων στα σύνορα με την Ισπανία, λόγω της μαζικής εισροής μεταναστών από το Μαρόκο στη Θέουτα, με επιτήρηση από drones.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Βοήθεια Γαλλίας και Γερμανίας προς Ισπανία για το μεταναστευτικό στη Θέουτα

Η Γαλλία συνεργάζεται με Ισπανία και Μαρόκο για το μεταναστευτικό στη Θέουτα, προσφέροντας βοήθεια μέσω Frontex, ενώ αυξάνει τους ελέγχους στα σύνορα. Ο καγκελάριος Μερτς στηρίζει τη σκληρή στάση της Ισπανίας.
Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ενισχύει Γαλλία και Ισπανία με εναέρια μέσα για τις πυρκαγιές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ενίσχυση της βοήθειας προς Γαλλία και Ισπανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, με πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, πυροσβέστες και οχήματα απ' όλη την Ευρώπη.