ΓΔ: 809.18 2.12% Τζίρος: 20.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:43:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Brexit: Υποχωρεί η στερλίνα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει η στερλίνα αφού η αρχική αισιοδοξία από τη συμφωνία για το Brexit αντικαταστάθηκε με την ισχυρή αμφιβολία για το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας που θα κρίνει την επικύρωσή της ή όχι.

Η στερλίνα κατέγραψε σήμερα πτώση καθώς η ανακούφιση για την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit αντικαταστάθηκε από τις αμφιβολίες κατά πόσο η προτεινόμενη διευθέτηση θα περάσει από το βρετανικό Κοινοβούλιο στην αυριανή ψηφοφορία.

Η λίρα διατηρήθηκε στο υψηλό πενταμήνου του 1,2874 δολαρίου, από το χθεσινό υψηλό του 1,2988 δολαρίου. Έναντι του ευρώ κατέγραψε οριακές διακυμάνσεις στις 86,28 πένες.

Η είδηση της συμφωνίας για το Brexit οδήγησε χθες τη λίρα σε άλμα. Ωστόσο απώλεσε τα κέρδη της ενόψει της νέας πρόκλησης που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον: να εξασφαλίσει την έγκριση του Κοινοβουλίου για τη συμφωνία ενώ δεν έχει πλειοψηφία στο σώμα.

Mε τα σημερινά δεδομένα κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ δύσκολο, όλα όμως μένει να φανούν αύριο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία διευρύνει τις εμπορικές της σχέσεις σε Ασία και Ειρηνικό

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρηση του από την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ενταχθεί στην συμφωνία ελεύθερου εμπορίου «Ολοκληρωμένη και Προοδευτική Συμφωνία για τη Σύμπραξη χωρών του Ειρηνικού» (CPTPP).
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσημο πλέον το Brexit, τι θα ισχύει στις σχέσεις Ην. Βασιλείου - ΕE

Τέσσερα χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το Brexit και έπειτα από 47 χρόνια, μια περιπετειώδης ένωση έληξε. Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου και τι ισχύει πλέον στις σχέσεις ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου.