ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Όλα... στραβά στην Renault, «βουτιά» 15% η μετοχή

Κατακόρυφη πτώση που φτάνει το 15% παρουσιάζουν οι μετοχές της Renault, με την κίνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας να χαμηλώσει την πρόβλεψή της τόσο για τα έσοδά της, όσο και για την κερδοφορία της.

«Μαύρη Παρασκευή» ξημέρωσε για την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η οποία βλέπει τις μετοχές της να χάνουν το 15% της αξίας τους. O γαλλικός κολοσσός στον χώρο των αυτοκινήτων αναγκάστηκε να προειδοποιήσει για χαμηλότερα έσοδα το 2019, λίγο πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τις πωλήσεις της το περασμένο διάστημα, όπως επίσης και να χαμηλώσει την πρόβλεψή της για την κερδοφορία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, η Renault ανακοίνωσε πως περιμένει υποχώρηση της τάξεως του 3% με 4% φέτος, ενώ το λειτουργικό περιθώριο αναμένεται να φτάσει στο 5%, έναντι προηγούμενου στόχου για 6%.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Renault, μετά και τη σύλληψη του Carlos Ghosn, CEO της Nissan, με την οποία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας.

Και μπορεί την περασμένη εβδομάδα να ανακοινώθηκε η αλλαγή ηγεσίας, διορίζοντας τον επικεφαλής οικονομικών Clotilde Delbos ως προσωρινό CEO, αυτό όμως από μόνο του δε στάθηκε ικανό να βελτιώσει τη κατάσταση.

Η Renault απέδωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε αγορές εκτός Ευρώπης, όπως η Τουρκία και η Αργεντινή, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι πιέσεις που προέρχονται από αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη και από την ανάγκη να επενδύσουν σε ηλεκτρικές τεχνολογίες.

«Περιττό να πούμε ότι αυτή η προειδοποίηση αυτή έρχεται σε μια εποχή μεγάλης αστάθειας στη Renault και την Nissan. Οι ανησυχίες των επενδυτών πιθανότατα θα ενταθούν», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της Evercore, ενώ εκείνοι της Deutsche Bank πρόσθεσαν ότι «γενικά, υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες σήμερα», ενώ υποβάθμισαν τη σύσταση τους σε «hold» από «buy».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kina-diodia
ΔΙΕΘΝΗ

Ψηφιακά διόδια στην Κίνα για να μειώσουν την περιβαλλοντική μόλυνση

Να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να δημιουργήσουν υποδομές παροτρύνει τις τουριστικές περιοχές το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών. Πάνω από 200 εκατ. οι οδηγοί που καταβάλλουν διόδια ψηφιακά στην Κίνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Βιοκαύσιμο από μαγερικό λάδι για τις θαλάσσιες μεταφορές της Volkswagen

Παράλληλα με το νέο βιοκαύσιμο, τον Ιούνιο του 2020, το γκρουπ Volkswagen άρχισε να χρησιμοποιεί πλοία που τροφοδοτούνται από υγροποιημένο φυσικό αέριο για τη μεταφορά οχημάτων από την Ευρώπη στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική.
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί οι Ευρωπαίοι στρέφονται στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Τα δεδομένα  έδειξαν ότι υπήρξε σημαντική ανοδική μεταβολή στις ταξινομήσεις παλαιότερων αυτοκινήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με την IHS Markit και την ηλεκτρονική αγορά αυτοκινήτων AutoScout24.